Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Ett avsnitt från Kulturnytt
P1 Kultur torsdag 27 oktober
Tor 27 okt 2016 kl 13:00
Här finns inget ljud
Här finns inget ljud. Det kan bero på att ljudet innehöll t.ex. upphovsrättsskyddad musik och endast låg kvar i 30 dagar.
Idag om Toni Morrison och hennes senaste roman "Gud hjälpe barnet"; om "depressiv kärlek" som sägs prägla vår tids relationer; Donald Trump som konst; sömnlöshet och vad som händer om Dylan dyker upp!

Toni Morrison är en av de riktigt stora amerikanska författarna. Hon har belönats med i princip vartenda stort litteraturpris, inklusive Nobelpriset i litteratur som hon fick 1993 med motiveringen "som genom en romankonst präglad av visionär kraft och poetisk pregnans levandegör en väsentlig sida av amerikansk verklighet". Nu är hon aktuell med Gud hjälpe barnet. Samtal med kritikerna Ulla Strängberg och Valerie Kyeyune Backström.

Hur ser den romantiska kärleken ut idag? Sociologen Emma Engdahl är aktuell med boken Depressiv kärlek, om kärleken i vår samtid. Hon menar att kärlek idag ofta vävs samman med ett snarast depressivt tillstånd.

I upptakten till det förestående valet i USA har framför allt en av presidentkandidaterna blivit föremål för flera uppmärksammade konstverk. I flera fall handlar det om avbildandet av en naken Donald Trump, där den minimala storleken på penisen fångat betraktarnas blick. Vad säger egentligen den här konsten? Samtal med kulturredaktionens Lisa Bergström.

Veckans ord handlar i dag om vad som händer om han dyker upp, alltså om Bob Dylan trots allt kommer till nobelfesten för att ta emot litteraturpriset. Veckans ord signerat Jenny Teleman är "Dyka upp".

I dagens essä från OBS går Gabriella Håkansson igenom flera sätt att se på den ofrivilliga vakenheten, och särskilt den som tycks drabba författare. Och går det kanske till och med att se kaffet som den moderna romanens moder?

Programmet tillhör kategorin: Kultur/Nöje
Alla avsnitt från programmet Kulturnytt
Kulturnytt
Fre 22 sep kl 18:09(5:00 min)
Kulturnytt
Fre 22 sep kl 15:45(9:56 min)
Kulturnytt
Fre 22 sep kl 13:02(8:01 min)
Kulturnytt
Fre 22 sep kl 07:46(9:00 min)
Kulturnytt
Tor 21 sep kl 18:09(5:00 min)
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".