Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
En personlig talkshow om aktualiteter och nyheter. Med Thomas Nordegren och Louise Epstein.
Ett avsnitt från Nordegren & Epstein i P1
Hopplösa ljudmiljöer, det Lutherska Världsförbundet och Löfvens högläsning
Mån 31 okt 2016 kl 15:04
Hur kan restauranger förbättra ljudmiljön? Vad betyder Martin Junge och det Lutherska Världsförbundet för påvens Sverigebesök? Och kommer Stefan Löfven att få fler föräldrar att läsa för sina barn?

Idag befinner sig påve Franciskus i Lund för att delta i en ekumenisk gudstjänst i domkyrkan. Tillsammans med det Lutherska världsförbundet ska påven uppmärksamma reformationen som inträffade för 500 år sedan. Påven i all ära, men Louise vill veta mer om Martin Junge, Lutherska Världsförbundets generalsekreterare. Vem är han och hur ser han på sitt uppdrag? Junge kommer från Chile och påve Franciskus från Argentina – vilken roll har det spelat för närmandet mellan katoliker och protestanter? Sveriges Radios Ivan Garcia och Brita Häll, skribent på Kyrkans Tidning, kommer till studion för att kommentera Franciskus Sverigebesök och Martin Junges betydelse.

När Louise går ut och äter slås hon allt oftare av hur en ljudmiljöer är helt hopplösa. Hon har tröttnat på att inte höra vad som sägs och på att själv ta i så att hon tappar rösten för att andra ska höra. Vad kan en restaurang göra för att ha så god ljudmiljö som möjligt? För att reda ut detta har Louise bjudit in Hans Ericson, generalsekreterare på Hörselskadades Riksförbund, till programmet. Vilka lokaler ska man undvika och hur ska Louise välja restaurang för att höra allt som sägs?

Lagom till höstlovet har Stefan Löfven har läst in början på en barnbok. Genom detta vill Statsministern inspirera till att göra höstlovet till ett "läslov". Kommer Löfvens högläsning att få någon effekt?

 Epost: nordegrenepstein@sverigesradio.se 

Programledare: Louise Epstein
Bisittare: Thomas Nordegren
Producent: Ulrika Lindqvist

Programmet tillhör kategorin: Samhälle
Alla avsnitt från programmet Nordegren & Epstein i P1

Är det dags att börja skjuta av skarvar och sälar i stor skala för att rädda det svenska Östersjöfisket? Har vi gullat för mycket med det glupska djuret?

En förbjuden fråga? Ons 15 nov kl 15:04(40 min)

Idag gör vi ett experiment och ställer en fråga som vissa menar är otänkbar att ställa i Sveriges Radio.

Kvartal-rapport med Huitfeldt Tis 14 nov kl 15:04(40 min)

När Studio Etts programledare lämnade Sveriges radio för att arbeta med en okänd tidning var det många som undrade varför. Vi frågar honom direkt.

Tonen var vass men ändå familjär i söndagens intervju med Libanons premiärminister som sitter i Saudi. Vi vill förstås veta mer om både intervjun och omständigheterna.

Svenskarna i Swede Hollow Tor 09 nov kl 15:04(41 min)

Den hyllade boken om livets baksidor för svenska amerikautvandrare sätts nu upp som pjäs på Dramaten.

Upptäck avsnitt från programmet Nordegren & Epstein i P1

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".