Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Psykoterapeuten Allan Linnér möter lyssnare i ett terapeutiskt samtal.
Ett avsnitt från Radiopsykologen
Jag vill våga
Tor 03 nov 2016 kl 11:04
Ulf känner ingen mening med sitt liv. Livsgnistan har försvunnit. Han är pensionär sen några år och överkonsumerar tekniska prylar. Som tröst, säger han. Men han önskar att han vågade något mera.

- Innerst inne är jag en osäker människa, säger Ulf. Jag tvivlar på mig själv och har varit otrygg ända sen barndomen. Jag har nog inte de egenskaper som en man förväntas ha.

Det är självförtroendet det handlar om, tror Ulf, och det har blivit värre sen han slutade sitt arbete som lärare. Där fick han bekräftelse, varje dag. Som pensionär sitter han hemma, ensam, och det är då elektronik-suget kommer. Men det blir dyrt att köpa prylar i den takt han gjort hittills. Och det gör inte livet mer innehållsrikt i längden.

Ulf längtar efter att få visa sig som den han är. Men tänk om det är försent, nu när han är över 70? Han ringer Radiopsykologen för att få hjälp med att våga tro på sig själv. Och våga ta steget ut i nya möten.

Programmet tillhör kategorin: Livsåskådning
Alla avsnitt från programmet Radiopsykologen
På farligt vatten Tor 16 nov kl 11:04(28 min)

Lisa, 57, har aldrig haft en trygg och nära relation. Hon vet inte hur man gör. Hon har backat från kontakten med de vuxna barnen. Om det här berättade hon i Radiopsykologen i februari. Vad hände sen?

Jag vill sluta hoppas Tor 09 nov kl 11:04(29 min)

Camilla är trött på hårda ord, svek och ensamma kvällar. Hon vet att hon gör rätt som lämnar honom. Ändå kan hon inte sluta hoppas på att det ska bli de två igen. Att han ska vilja ha henne tillbaka.

I skuggan av mig själv Tor 02 nov kl 11:04(28 min)

Micke är väldigt bestämd på att följa sin egen väg och har svårt att kompromissa i relationer. Men nu har han kommit till vägs ände och behöver pröva något nytt.

Mamma, jag - och mina barn Tor 26 okt kl 11:04(26 min)

Jonas har brutit kontakten med sin mamma. Men han vill inte att det ska drabba hans barn. Hur gör han för att låta dem få ha en god relation till sin farmor men samtidigt skydda sig själv?

Jag behöver ett tydligt avslut Tor 19 okt kl 11:04(29 min)

- Det känns som att jag inte kan släppa taget, trots att jag vill. Emma är känslomässigt kvar i sin senaste relation och hon behöver sätta gränser för att gå vidare.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".