Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Aktualitetsmagasin med livsåskådningsperspektiv - hur religioner påverkar livet och politiken.
Ett avsnitt från Människor och tro
Bakom kulisserna under påvebesöket
Tor 03 nov 2016 kl 14:03
Hör Alexandra Sandels unika reportage inifrån mediecirkusen kring påvens besök. Vi berättar om den historiska gudstjänsten i Lund och hur de fina orden nu ska bli till handling.

 

Historiskt möte mellan lutheraner och katoliker – men vad hände egentligen i Lund och Malmö?  

Glädjen och entusiasmen var stor efter måndagens ekumeniska gudstjänst i Lund och mötet i Malmö. Där väcktes också frågan om hur de båda kyrkorna ska möta de människor som lever som flyktingar idag. Tithi Hahn har intervjuat Lutherska världsförbundets Munib Younan och Antoine Audo, biskop i Aleppo i Syrien.

 

"Together in hope" – men vad händer nu?

Together in hope, tillsammans i hoppet, var parollen för mötet mellan katoliker och lutheraner i Lund och Malmö. Men var känslan och de fina orden en slutpunkt för 50 års ekumeniskt arbete, eller en startpunkt för en ny gemenskap mellan kyrkorna? Hör dominikanersyster Madeleine Fredell, biskop William Kenney, en nyckelperson i dialogen mellan lutheraner och katoliker, och Cecilia Nahnfeldt, forskningschef vid Svenska kyrkan.

 

Joannas väg till mötet med påven

Joanna Engstedt är katolik och informationsansvarig för organisationen Opus Dei. Hur ser hennes relation till påve Franciskus ut? Och vad tänker hon om påvens deltagande i minnet av reformationen? Vår reporter Cecilia Mora har träffat Joanna vid flera tillfällen före, under och efter påvens deltagande i gudstjänsterna i Lund och Malmö.

Programmet tillhör kategorin: Livsåskådning
Alla avsnitt från programmet Människor och tro

Bryr sig Gud om vem jag har sex med? Är Gud emot tillfälliga relationer - i så fall varför? I temaprogrammet om sex och religion delar lyssnarna med sig av sina tankar och erfarenheter.

Slöjförbud är ett allt vanligare inslag i svensk debatt. Människor och tro besöker Trollhättan, där Liberalerna vill stoppa alla religiösa symboler på barn och vuxna i kommunens verksamhet.

TEMA: Himmel och helvete Tor 09 nov kl 14:03(47 min)

I en repris från maj 2017 fördjupar sig Människor och tro i temat "himmel och helvete". Det handlar om musik, politik, konst och film och i studion sitter programledare Tithi Hahn.

Präster och arbetare hamnade på olika sidor i det finska inbördeskriget för hundra år sen. Mellan kyrkan och folket uppstod en förtroendekris som bearbetats ända in i vår tid.

Ny, öppnare islam i Saudiarabien? Tor 26 okt kl 14:03(45 min)

Saudiarabiens unga befolkning vill ha ett normalt liv, säger Mohammed bin Salman, kronprins i Saudiarabien. Då krävs en återgång till moderat islam, menar han.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".