Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Programmet där Sveriges Radios korrespondenter varje söndag turas om att ta med er lyssnare till sina...
Ett avsnitt från Radiokorrespondenterna
Thella Johnson och Jens Möller om gränskontroller
Sön 06 nov 2016 kl 12:55
Har det en gång så öppna Norden börjat vänja sig vid gränser och passkontroller?

I veckans Radiokorrespondenterna från Köpenhamn diskuterar vi det nordiska samarbetet i en tid av både egna gränshinder och ett allt mer spänt säkerhetsläge på Östersjön.  Vad förenar de nordiska länderna, och vad splittrar oss i en orolig tid? Även nyttan med nordiska kulturpriser diskuteras.

Thella Johnson och Jens Möller talar med Nordiska rådets direktör Britt Bohlin och Hans Wallmark, svensk riksdagsman och ledamot i Nordiska Rådet. Även Samuel Larsson, SR:s Danmarkskorrespondent.

Programmet tillhör kategorin: Samhälle
Alla avsnitt från programmet Radiokorrespondenterna

Hör Sveriges Radios Tysklandskorrespondent Daniela Marqurdt om tysk kultur, traditioner och historia som blockerar vägen till toppen.

Utrikesreportaget Lör 11 nov kl 13:52(7:55 min)

Programmet där Sveriges Radios korrespondenter varje söndag turas om att ta med er lyssnare till sina respektive bevakningsområden, allt utifrån ett angivet tema.

Reportageprogram från jordens alla hörn med Sveriges Radios utrikeskorrespondenter.

Utrikesreportaget Lör 04 nov kl 13:52(7:55 min)

Programmet där Sveriges Radios korrespondenter varje söndag turas om att ta med er lyssnare till sina respektive bevakningsområden, allt utifrån ett angivet tema.

Det har gått fem år sedan massakern på strejkande gruvarbetare i Marikana i Sydafrika. 34 personer sköts ihjäl av polisen, därtill skadades många svårt. Vad har hänt sen dess?

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".