Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Valda delar ur P1 Kultur - programmet som introducerar, fördjupar och analyserar.
Ett avsnitt från Kulturpoddar i P1
Kulturdebatt: Hur mår normkritiken på landets museer?
Tor 06 okt 2016 kl 14:04
P1 Kultur om museer, mångfald, kulturarv och kunskap - vad står på spel när förändringens vindar blåser - på nya och gamla arenor? Vi ägnar oss åt den pågående normkritikdebatten.

Den senaste tiden har verksamheten på landets museer och kulturarvsarbete hamnat i fokus. Ola Wong Kinakännare och skribent på Svenska Dagbladet, talar om en politisering av museernas arbete, och flera andra röster har också debatterat att normkritiken fått ta allt större utrymme.

Till studion kommer Ola Wong och Ceylan Holago som är utställnings- och programansvarig på Mångkulturellt centrum.

Vi sänder också ett reportage där bland andra Anna Källén, arkeologidocent, och Anders Högberg, som arbetar med tillämpat kulturarv, diskuterar den senaste tidens debatt.

Vår konstkritiker Mårten Arndtzén ser Etnografiskas normkritiska utställning Playground.

Programledare: Måns Hirschfeldt
Producent: Naila Saleem

Lyssna på hela torsdagens P1 Kultur med Måns Hirschfeldt här


Programmet tillhör kategorin: Kultur/Nöje
Alla avsnitt från programmet Kulturpoddar i P1

Vi tar tempen på filmåret 2017 - och tv-seriehösten. Vad har fastnat i den stora strömmen? The Square, väl? Sameblod? Alias Grace? Grotesco? Fyra kritiker och en programledare väljer och vrakar.

Robert Lepage får en egen teater Igår kl 10:01(16 min)

Kerstin Berggren åkte till Quebec City för att träffa den världsberömde kanadensiske teaterskaparen, skådespelaren, manusförfattaren och filmregissören Robert Lepage.

En internationell lägesrapport kring metoo-rörelsen med fem av radions korrespondenter - och så intervjuar vi en av världens ledande feministiska litteraturforskare. Och en essä om att förvandlas från...

Gullan Bornemark – med rätt att tralla Tis 12 dec kl 13:01(29 min)

Hårt arbetande i barnens tjänst - 2017 fyllde Gullan Bornemark 90 år. Kulturredaktionens Lisa Wall porträtterar den svenska barnmusikens portalfigur.

Roger Wilson med gäster värmer upp inför Nobeldagen: Björn Kjellman läser ett avsnitt ur Kasuo Ishiguros Nobelföreläsning, vi diskuterar filmerna efter hans böcker och Mattias Berg om turerna kring...

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".