Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Aktualitetsmagasin med livsåskådningsperspektiv - hur religioner påverkar livet och politiken.
Ett avsnitt från Människor och tro
De mördades i Bataclan i Paris
Tor 10 nov 2016 kl 14:03
Mathias och Marie var två av dem som mördades i terrorattentatet mot konserthallen Bataclan i Paris, 13 november ifjol. Vår reporter Anna Trenning har träffat föräldrarna ett år efter dådet.

 

Svenska hijabis kliver fram på scenen

De har blivit kallade ”muslimhora”, blivit ifrågasatta och terroriststämplade. Nu kliver fem unga muslimska kvinnor fram på en teaterscen och berättar om sina olika erfarenheter och drömmar, i föreställningen Svenska Hijabis. Möt två av dem, Benin Al Najjar och Shama Vafaipour i ett samtal om slöjan.

 

Ska tiggeri förbjudas?

Moderaterna i Stockholm vill skärpa lagstiftningen och införa ett lokalt förbud mot tiggeri i Stockholm. Vilka är argumenten och vad skulle det lösa? Och går det att kriminalisera fattigdom? Moderaternas oppositionsborgarråd i Stockholm, Anna König Jerlmyr och  socialborgarrådet Åsa Lindhagen (Mp) möts i vår studio.

 

Vilken politisk dröm har lett till att USA:s nya president heter Donald Trump?

Hur splittrad är världens mäktigaste nation? Och vilken betydelse har de kristna väljarna haft för valresultatet? Hör Fredrik Gregorius, lektor i religionsvetenskap vid Linköpings Universitet, och frilansreportern Petra Socolovsky som rest mycket och rapporterat från Trumpland.

Programmet tillhör kategorin: Livsåskådning
Alla avsnitt från programmet Människor och tro

Hög tid för frikyrkorna att börja bejaka samkönade relationer. Det tycker Jennie Sjöström, förlagschef för bokförlaget Libris. Hösten 2017 har hon gett ut två böcker, som startade en frikyrklig...

Kvinnorna som kommer hem från IS Tor 07 dec kl 14:03(45 min)

Är de offer eller förövare, och hur ska Europa bemöta dem? Det handlar om kvinnor som varit med i islamiska staten i Syrien och Irak och nu återvänder till sina hemländer.

En kraftfull karl som strider för Kristus. En mjuk man som ägnar sig åt relationer. Se där två konkurrerande kristna mansideal. Människor och tro diskuterar kristen manlighet.

Bryr sig Gud om vem jag har sex med? Är Gud emot tillfälliga relationer - i så fall varför? I temaprogrammet om sex och religion delar lyssnarna med sig av sina tankar och erfarenheter.

Slöjförbud är ett allt vanligare inslag i svensk debatt. Människor och tro besöker Trollhättan, där Liberalerna vill stoppa alla religiösa symboler på barn och vuxna i kommunens verksamhet.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".