Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Valda delar ur P1 Kultur - programmet som introducerar, fördjupar och analyserar.
Ett avsnitt från Kulturpoddar i P1
Hur ska vi bo? Del 6: Byggemenskaper i Hamburg
Tis 18 okt 2016 kl 13:01
Att vara sin egen byggherre blir allt vanligare i Hamburg. Vanligt folk bildar byggemenskaper för att få inflytande och ett billigare boende. Och Hamburg stad får områden som är mer socialt stabila.

Här hittar ni samtliga delar i P1 Kulturs reportageserie Hur ska vi bo?

I Hamburg har byggemenskaper exploderat de senaste åren. Det handlar om att en grupp människor eller vänner som har en gemensam idé om hur de vill bo går samman för att bygga egna flerbostadshus.

För de boende innebär det inflytande och ett billigare boende. Kraven är att det ska vara ekologiskt och socialt hållbara bostäder.

Staden Hamburg stöttar det här byggandet med förmånliga lån och genom att erbjuda vissa tomter till ett fast pris. Och i gengäld får staden en mångfald i bostadsbyggandet och kvarter som är socialt stabila.

Ett reportage av Helene Alm.

Programmet tillhör kategorin: Kultur/Nöje
Alla avsnitt från programmet Kulturpoddar i P1

Att bli refuserad eller att bli publicerad. För de flesta som skriver har den gränsen en närmast magisk kraft. Richard Dinter undersöker vad det betyder att bli avvisad som författare.

"Som av fåglar genomflugen" heter litteraturprofessorn Birgitta Holms mythobiografi om konstnären och aktivisten Helga Henschen som också är aktuell med en utställning på Thielska galleriet.

Hundra år sedan Oktoberrevolutionen Ons 08 nov kl 15:00(40 min)

I Moskva är det bara det lilla kommunistpartiet som firar minnet av Oktoberrevolutionen och i Tammerfors finns det enda Leninmuseet utanför Ryssland.

Eva Bergman: "Teater är livsnödvändigt" Tis 07 nov kl 13:01(30 min)

– Jag är ingen avantgarde-regissör, jag har hållit mig i underhållningsbranschen, säger Eva Bergman. Sedan hon lämnade Backateatern 2001 arbetar hon med olika projekt och uppsättningar.

Redan de gamla grekerna... På Dramatens stora scen i Stockholm spelar man nu Sofokles dramer Oidipus och Antigone efter varandra i en dubbelföreställning.

Upptäck avsnitt från programmet Kulturpoddar i P1

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".