Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Aktualitetsmagasin med livsåskådningsperspektiv - hur religioner påverkar livet och politiken.
Ett avsnitt från Människor och tro
Hälsotrenden – vår nya religion.
Tor 17 nov 2016 kl 14:03
Är gymmet den nya kyrkan? Är du hälsofrälst eller en syndare? Möt forskaren Britta Pelters, om den religiösa dimensionen av vår strävan efter god hälsa.

 

 

Hur har IS propaganda förändrats av slaget om Mosul?

Terrorgruppen IS är känd för sin väloljade propagandamaskin. Men hur påverkas terrorgruppens budskap till världen nu när man pressas tillbaka i de militära striderna i den irakiska staden Mosul? Hör terrorforskarna Peder Hyllengren och Pieter van Ostayen i ett reportage signerat Alexandra Sandels.

Vår mellanösternkorrespondent Johan-Mathias Sommarström ger oss också en aktuell bild av den militära och politiska händelseutvecklingen i Mosul.

 

 

– Jag blev pytte pytteliten i någonting väldigt stort.

Så beskriver Åsa Simma känslan av att framföra en jojk som samtidigt är en samisk bön till himlen och jorden. Och hennes jojk är nu en del i konstnären James Webbs ljudkonstverk Prayer Stockholm, där han spelat in hundratals böner i en religiös kartläggning av Stockholm. Vår reporter Matilda Ljungkvist har följt James Webb i hans bönejakt.

 

 

Så slår Svenska kyrkans besparingskrav mot en liten församling.

Svenska kyrkan ska spara 500 000 kronor per dag fram till år 2030. Men redan nu får besparingskraven stora konsekvenser i mindre församlingar. Vi pejlar läget med Lena Skoting, kyrkoherde i Säffle.

Programmet tillhör kategorin: Livsåskådning
Alla avsnitt från programmet Människor och tro

Bryr sig Gud om vem jag har sex med? Är Gud emot tillfälliga relationer - i så fall varför? I temaprogrammet om sex och religion delar lyssnarna med sig av sina tankar och erfarenheter.

Slöjförbud är ett allt vanligare inslag i svensk debatt. Människor och tro besöker Trollhättan, där Liberalerna vill stoppa alla religiösa symboler på barn och vuxna i kommunens verksamhet.

TEMA: Himmel och helvete Tor 09 nov kl 14:03(47 min)

I en repris från maj 2017 fördjupar sig Människor och tro i temat "himmel och helvete". Det handlar om musik, politik, konst och film och i studion sitter programledare Tithi Hahn.

Präster och arbetare hamnade på olika sidor i det finska inbördeskriget för hundra år sen. Mellan kyrkan och folket uppstod en förtroendekris som bearbetats ända in i vår tid.

Ny, öppnare islam i Saudiarabien? Tor 26 okt kl 14:03(45 min)

Saudiarabiens unga befolkning vill ha ett normalt liv, säger Mohammed bin Salman, kronprins i Saudiarabien. Då krävs en återgång till moderat islam, menar han.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".