Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges bästa konserter inom klassisk musik, nutida musik, jazz, folk- och världsmusik.
Ett avsnitt från P2 Live
KONSERT: Bazar Blå + Erika & Cecilia
Tis 08 nov 2016 kl 19:03
Här finns inget ljud
Här finns inget ljud. Det kan bero på att ljudet innehöll t.ex. upphovsrättsskyddad musik och endast låg kvar i 30 dagar.
Lyssna på två konserter från Stallet i Stockholm, bland annat med spelmansduon Erika & Cecilia.

Bazar Blå har i tjugo år odlat ett omisskännligt sound. En musik som stillsamt seglar över jordens skiftande landskap som kan trollbinda vem som helst. Nu har trion med nyckelharpisten Johan Hedin, basisten Björn Meyer och slagverkaren Fredrik Gille tagit ytterligare ett steg i sin förfining av sin alldeles egna musik. Nyligen släppte man sitt sjätte album ”Twenty”. Här hör vi Bazar Blå livs levande i den första delen från ett utsålt Stallet i Stockholm 30 november.

Spelmansduon Cecilia Österholm och Erika Lindgren Liljenstolpe har kamperat ihop i snart 15 år. Och dom släpper inte greppet om varandra, trots att de båda har en mängd olika projekt var för sig. De har odlat mycket av sitt systraskap på allehanda spelmansstämmor och ingår båda i ”Systraskap”, ensemblen och projektet som Benny Andersson har tagit under sina vingar med att bland annat ge ut en hyllat album. Fiolisten Erika är uppvuxen i uppländska Vendel, nyckalharpospelaren Cecilia i lika uppländska Östhammar. Så låtar från Uppland och annorstädes och en hel del eget hör vi i en inspelning från Stallet i Stockholm 13 oktober.  

Programledare och producent: Mats Einarsson

  1. Bazar Blå: Johan Hedin, nyckelharpor, Björn Meyer, bas, Fredrik Gille, slagverk. Första delen av konsert 30/9, Stallet, Stockholm. 
  2. Cecilia Österholm, nyckelharpor, sång, Erik Lindgren Liljenstolpe, fiol, sång. Konsert 13/10, Stallet, Stockholm.

Musik som spelats i avsnittet

  • 20.26
    Erika Lindgren Liljenstolpe, Fiol, Sång, Cecilia Österholm, Nyckelharpor, Sång. - Blekingepolskan
    Kompositör: Trad Efter Viksta Lasse
Programmet tillhör kategorin: Musik
Alla avsnitt från programmet P2 Live

Hör Marc-Antoine Charpentiers välkända Te Deum i en konsert från årets tidig musik-festival i Utrecht. Dessutom invigning av orgeln i Hamburgs nya spektakulära konserthus Elbfilharmonin.

P2 Live Lör 09 dec kl 21:00(60 min)

med Tina Ahlin. 1. Claude Debussy: Andra preludieboken (1913). Jean-Yves Thibaudet, piano. Från BBC radio international. 2. Andrea Tarrodi: Serenade in seven colours (2013). Västerås sinfonietta...

Världsdirigenten Gustavo Dudamel kommer till Stockholm och leder Kungliga filharmonikerna i den årliga Nobelkonserten. Det blir Jupitersymfonin av Mozart och Also Sprach Zarathustra av Strauss.

Kullervo är oäktingen som säljs som slav. Han utsätts för all sorts grymhet, fast överlever och hämnas med hjälp av magi – men Kullervo förstör och förgör i stort sett allt han ställs inför...

Följ med på festkonsert från Berwaldhallen när vi firar ett sekel av finländsk självständighet. På scenen bland annat sopranen Karita Mattila, en av Finlands största klassiska stjärnor.

Upptäck avsnitt från liknande program

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".