Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Valda delar ur P1 Kultur - programmet som introducerar, fördjupar och analyserar.
Ett avsnitt från Kulturpoddar i P1
De ockuperade husen i Neapel
Tis 25 okt 2016 kl 13:03
En våg av husockupationer sköljer över italienska Neapel sedan 5 år tillbaka – och stadens myndigheter uppmuntrar ockupanterna. Lars Hermansson åkte ned till Neapel för att förstå hur det ligger till.

Lyssna på hela tisdagens P1 Kultur med Mona Masri här

Husockupationer är i sig inget ovanligt. De flesta storstäder är med om sådant ibland, att unga bostadslösa flyttar in i tomma byggnader tills polisen kör bort dem.

Det ovanliga med Neapel idag är att stadens myndigheter uppmuntrar ockupanterna. Som inte alltid är så unga.

Kring dessa hus och byggnader har det uppstått en gräsrotsrörelse av arbetslösa, konstnärer och akademiker som ställer krav på att samhället ska förvaltas och styras underifrån. Och att de gemensamma rummen ska vara gratis att vistas och verka i.

Programmet tillhör kategorin: Kultur/Nöje
Alla avsnitt från programmet Kulturpoddar i P1

En internationell lägesrapport kring metoo-rörelsen med fem av radions korrespondenter - och så intervjuar vi en av världens ledande feministiska litteraturforskare. Och en essä om att förvandlas från...

Gullan Bornemark – med rätt att tralla Tis 12 dec kl 13:01(29 min)

Hårt arbetande i barnens tjänst - 2017 fyllde Gullan Bornemark 90 år. Kulturredaktionens Lisa Wall porträtterar den svenska barnmusikens portalfigur.

Roger Wilson med gäster värmer upp inför Nobeldagen: Björn Kjellman läser ett avsnitt ur Kasuo Ishiguros Nobelföreläsning, vi diskuterar filmerna efter hans böcker och Mattias Berg om turerna kring...

Kazuo Ishiguros Nobelföreläsning Fre 08 dec kl 13:01(20 min)

Björn Kjellman läser utdrag ur Kazuo Ishiguros Nobelföreläsning från Börshuset i Stockholm. Översättningen är gjord av Rose-Marie Nielsen.

Finlands 100 år av självständighet Ons 06 dec kl 15:00(35 min)

Samtal om nya filmatiseringen av Väinö Linnas Okänd soldat, intervju med författaren Sirpa Kähkönen och håglöshet i serieformat.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".