Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Kluvet land handlar om klyftorna mellan människorna i vårt land.
Ett avsnitt från Kluvet land
Vad säger ministrarna?
Tor 24 nov 2016 kl 10:35
I säsongens sista avsnitt följer vi upp höstens program och ställer ministrar till svars. Bland annat om höjda hyror i miljonprogrammet, regeringens nya regionreform och ojämlika pensioner.

Efter att programmet sändes första gången har följande skett:

Under onsdagen (23/11) har det skett stora förändringar i frågan om Storregionerna. Det blir inget Stornorrland. Det står klart sen regeringen förhandlat med andra partier i frågan. Det finns ingen majoritet i riksdagen för att få igenom ett Stornorrland som skulle bestå av de fyra nordligaste länen, halva Sveriges yta.

I torsdags (24/11) hoppade Kristdemokraterna och Centern av samtalen om storregioner. Det blir därför inte heller ett utökat Västra Götaland eller ett Svealand från 2019.

– Det är en besvikelsens dag, sa civilminister Ardalan Shekarabi, som lett samtalen.

Han gör bedömningen att frågan om regionsammanslagningar nu är begravd för lång tid framöver.

Programmet tillhör kategorin: Samhälle
Alla avsnitt från programmet Kluvet land
Bonde söker arvtagare Tor 23 nov kl 10:35(25 min)

Allt färre unga tar över sina föräldrars jordbruk. Hur känns det att bli den sista bonden på sin släktgård? och hur känns det för barnen när deras yrkesval även avgör gårdens framtid?

En bruksort utan bruk Tor 16 nov kl 10:35(25 min)

Vad händer på en ort med 6.000 invånare när den största arbetsplatsen lägger ner och 185 personer blir utan jobb. Det hände i Robertsfors, ett gammalt brukssamhälle i Västerbotten.

Rätten till en meningsfull vardag Tor 09 nov kl 10:35(25 min)

Hur bemöter samhället normalbegåvade personer med autism? Är det personen som ska anpassa sig till den dagliga verksamheten eller är det verksamheten som ska anpassa sig till personen?

Allt fler får avslag på sin ansökan om sjukpenning. Thomas Persson opererade handen och innan rehabiliteringen var över drog Försäkringskassan in hans sjukpenning.

Posten och yrkesstoltheten Tor 26 okt kl 10:35(25 min)

Från stolt postiljon i uniform, till utskälld, jagad brevbärare. Posten har varit en arbetsplats där många stannat ända fram till pensionen men det är något som nu håller på att ändras.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".