Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Psykoterapeuten Allan Linnér möter lyssnare i ett terapeutiskt samtal.
Ett avsnitt från Radiopsykologen
Ett dopp i sorgens sjö
Tor 24 nov 2016 kl 11:04
- Sorgen är som ett åskväder om sommaren, säger Per-Olov. Man ser det vid horisonten men hör inte mullret. Det enda man vet säkert är att det snart kommer slå till, med full kraft.

Det har gått tre och ett halvt år sen Per-Olov förlorade sin fru. De hade levt ihop i 28 år och sorgen som vällde fram då var bedövande. I ett samtal i Radiopsykologen i mars 2013 berättade han om sin förtvivlan och sin saknad. Och om sin desperata önskan om att hitta sätt att få stopp på känslorna.

Så gick åren. Sorgen blev mindre akut. Saknaden efter Kerstin är fortfarande närvarande men allt oftare letar ljuset sig in i vardagen igen. Så varför släpper inte känslan av ensamhet och övergivenhet greppet om honom?
- Att leva med Kerstin var som att dra en värmande god filt över sig, säger Per-Olov. Under hela vårt äktenskap slapp jag känna alla de här känslorna. Nu när hon är borta får de fritt spelrum.

Per-Olov kontaktar återigen Radiopsykologen och den här gången är han redo att borra djupare i frågan varifrån känslan av övergivenhet egentligen kommer.

Programmet tillhör kategorin: Livsåskådning
Alla avsnitt från programmet Radiopsykologen

Christina har haft tre hundar som hon älskat och vårdat. Men nu är de döda och allt som finns är sorgen. Och den är stark. - Jag trodde den skulle gå över men den släpper inte greppet, berättar hon.

Bara vara jag Tor 30 nov kl 11:04(29 min)

När ångesten är som starkast vill jag bara försvinna, säger Andrea. Jag mår så illa att jag inte vart jag ska ta vägen. Jag vill bara bort.

När allting är svart Tor 23 nov kl 11:04(28 min)

Det är så ensamt, säger Johan. Det är ingen mening med nånting. Så har det känts i ett par månader nu. Johan är 33 år och hans liv har liksom stannat av. Och ingen runt honom vet hur dåligt han mår.

På farligt vatten Tor 16 nov kl 11:04(28 min)

Lisa, 57, har aldrig haft en trygg och nära relation. Hon vet inte hur man gör. Hon har backat från kontakten med de vuxna barnen. Om det här berättade hon i Radiopsykologen i februari. Vad hände sen?

Jag vill sluta hoppas Tor 09 nov kl 11:04(29 min)

Camilla är trött på hårda ord, svek och ensamma kvällar. Hon vet att hon gör rätt som lämnar honom. Ändå kan hon inte sluta hoppas på att det ska bli de två igen. Att han ska vilja ha henne tillbaka.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".