Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Ett avsnitt från Kulturnytt
P1 Kultur: Konst i syrienkrigets skugga och Zebrafinkar som medkompositörer
Tor 24 nov 2016 kl 13:00
Här finns inget ljud
Här finns inget ljud. Det kan bero på att ljudet innehöll t.ex. upphovsrättsskyddad musik och endast låg kvar i 30 dagar.
Porträtt av den syriske konstnären Mohammad Ali. 88 Zebrafinkar övervintrar tillsammans med 17 elgitarrer - oförutsägbar komposition uppstår. Galleri Syster i Luleå belyser centrum och periferi.

I våras lämnade den syriske konstnären Mohammad Ali Damaskus för Stockholm. Resan tog honom dryga tre månader. Just nu är han aktuell i grupputställningen Transition/Övergångar som visar konst som skildrar övergångar mellan olika skeenden och tillstånd. Karine Mannerfelt har mött honom.

I en stor hangar i Köpenhamns inre hamnområde har 88 zebrafinkar flyttat in för att övervintra tillsammans med 13 gitarrer och 4 basar. Imorgon öppnar den franske konstnären och kompositören Céleste Boursier-Mougenots utställning From here to ear, version 21 på Copenhagen Contemporary.

I Luleå kan man just nu se konstutställningen The Epicenter of everything på Galleri Syster, en grupputställning som tar sin utgångspunkt i förhållandet mellan centrum och periferi. Kulturredaktionens Helene Alm har varit där.

I veckans ord har Mattias Berg funderat på Bob Dylans tack, men nej tack. Veckans ord är o.s.a - alltså, "om svar anhålles".  

Papperslösa migranter står för en stor andel av världens alla service- och byggarbeten. I dagens essä från Obs utreder författaren Elin Grelsson Almestad migrationens villkor, och hon börjar med en historisk återblick till 50-talets Sverige. Hur har synen på arbete och migration ändrats sedan dess, och vad händer med den människa som får sitt uppehållstillstånd villkorat av kravet på arbete?

Programmet tillhör kategorin: Kultur/Nöje
Alla avsnitt från programmet Kulturnytt
Kulturnytt
Kulturnytt
Kulturnytt
Kulturnytt
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".