Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Aktualitetsmagasin med livsåskådningsperspektiv - hur religioner påverkar livet och politiken.
Ett avsnitt från Människor och tro
Jakt på kärlek på religiösa dejtingsidor
Tor 24 nov 2016 kl 14:03
Hur viktigt är det att dela religion med den man älskar? Möt Sara som hittade kärleken på muslimträff.se, och nu förbereder för bröllop. Hör Alexandra Sandels reportage om religiösa dejtingsajter.

 

”Jag är Gud” – ståuppkomikern Marika Carlsson om sin show och sin inre pingstvän.

Ståuppkomikern Marika Carlsson är aktuell med sin uppmärksammade show ”Jag är Gud”. En uppgörelse med hennes frikyrkliga uppväxt, Bibeln, böner, dubbelmoral och livsförnekelse. Hör Marika Carlsson om hennes väg från religiös fanatiker till en fri kvinna.

 

Vilket militärt stöd ska Sverige ge till de utsatta minoriteterna i Irak?

Just nu behandlas en proposition i riksdagen om att Sverige ska utöka sitt engagemang i Irak. Men vilka grupper ska stödjas? Vilken roll ska Sverige spela? Socialdemokraternas Kent Härstedt och Liberalernas Robert Hannah möts i studio 12.

 

Ett återförenat Cypern - bara en dröm?

Hoppet om fred var stort inför veckans förhandlingar i den över 40 år långa konflikten mellan turk- och grekcyprioter, men i måndags kväll bröts förhandlingarna utan resultat. Däremot finns nu en öppen dialog mellan de religiösa ledarna i landet. Vilken roll kan det spela för Cyperns framtid? Hör Peter Weiderud, chef för Svenska Institutet i Alexandria, som arbetat med frågan i många år.

Programmet tillhör kategorin: Livsåskådning
Alla avsnitt från programmet Människor och tro

Bryr sig Gud om vem jag har sex med? Är Gud emot tillfälliga relationer - i så fall varför? I temaprogrammet om sex och religion delar lyssnarna med sig av sina tankar och erfarenheter.

Slöjförbud är ett allt vanligare inslag i svensk debatt. Människor och tro besöker Trollhättan, där Liberalerna vill stoppa alla religiösa symboler på barn och vuxna i kommunens verksamhet.

TEMA: Himmel och helvete Tor 09 nov kl 14:03(47 min)

I en repris från maj 2017 fördjupar sig Människor och tro i temat "himmel och helvete". Det handlar om musik, politik, konst och film och i studion sitter programledare Tithi Hahn.

Präster och arbetare hamnade på olika sidor i det finska inbördeskriget för hundra år sen. Mellan kyrkan och folket uppstod en förtroendekris som bearbetats ända in i vår tid.

Ny, öppnare islam i Saudiarabien? Tor 26 okt kl 14:03(45 min)

Saudiarabiens unga befolkning vill ha ett normalt liv, säger Mohammed bin Salman, kronprins i Saudiarabien. Då krävs en återgång till moderat islam, menar han.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".