Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Möt personen bakom offentlighetens mask i journalistikens allra mest grundläggande form – intervjun...
Ett avsnitt från Söndagsintervjun
Mikael Persbrandt – mannen, myten, Macbeth
Sön 27 nov 2016 kl 08:05
Han är en av våra största skådespelare – både på scenen och bioduken – ständigt omskriven och omtalad. I säsongens sista Söndagsintervjun möter du mannen bakom machomasken – en drag-drömmande blygis.

Efter alla löpsedlar om fyllor, droger och skandaler har Mikael Persbrandt fått epitetet macho stämplat i pannan, men alla som känner honom säger att han egentligen är mjuk, känslig och blyg.

I Söndagsintervjun i P1 berättar Mikael Persbrandt öppet om sina personlighetsdrag och känslor, om sin pappa och den generationens män och om myten att man måste vara destruktiv för att skapa, som fanns på Dramaten.

Men han pratar också om när verkligheten möter dikten; när han och Maria Bonnevie separerade både på scen i Fröken Julie och privat som kärlekspar.

Och så avslöjar han ett par saker.

Säsongsavslutningen av Söndagsintervjun spelades in på Maximteatern där Mikael Persbrandt just nu gör Shakespears Macbeth.

 

Kontakt

Mail: sondagsintervjun@sverigesradio.se
Facebook: Söndagsintervjun i P1
Twitter: @sondagsintervju
Instagram: @sondagsintervjun_p1

Programmet tillhör kategorin: Samhälle
Alla avsnitt från programmet Söndagsintervjun

I Sverige är hon artisten Sofia Jannok, men i Sápmi är hon Máret. Hemma, på ena sidan Pite älv, tar hon av sig rustningen och slipper stå upp för ett helt folk – samtidigt är det den kampen hon tar.

Sven-Bertil Taube utbildade sig på Dramaten, men har inte stått på nationalscenen på 50 år. I mars återvänder den snart 83-årige Londonbon, men den här gången kommer han inte att kunna se publiken.

Advokaten Thomas Bodström skulle i veckan tillträtt som landshövding, men regeringen ångrade sig efter massiv kritik. Hur ser den f.d. justitieministern på tiden i skandalomsusade pensionsbolaget...

1993 fick hon en egen kolumn i Sveriges största tidning Expressen och skrev hämningslöst och hänsynslöst. Linda Skugge hatade och blev hatad. Men hur vågade en blyg 19-åring vara så kontroversiell?

Han bär på sin fars förväntningar, sin mors nervositet och hela släktens tunga sinne. Inte helt lätt när han också är excentriker, men en feg sådan. Hur är det att vara David Lagercrantz egentligen?

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".