Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges bästa konserter inom klassisk musik, nutida musik, jazz, folk- och världsmusik.
Ett avsnitt från P2 Live
KONSERT: Improvisation på orgel och gitarr
Tor 17 nov 2016 kl 19:03
Här finns inget ljud
Här finns inget ljud. Det kan bero på att ljudet innehöll t.ex. upphovsrättsskyddad musik och endast låg kvar i 30 dagar.
Gitarristen Janne Schaffer och organisten Markus Wargh bjuder på en musikstund av delvis improvisatorisk karaktär, men först en konsert med pianisten Roland Pöntinen som spelar Mozart och Chopin.

Två konserter får vi lyssna till i kvällens P2 Live. Först en konsert med pianisten Roland Pöntinen som spelar Mozart och Chopin. Sedan en konsert med den lite annorlunda kombinationen gitarr och orgel.

Det är gitarristen Janne Schaffer och Markus Wargh, organist i Luleå domkyrka som strålat samman i Studio Acusticum i Piteå och bjuder på en musikstund av delvis improvisatorisk karaktär, men också musik av bland andra Björn J:son Lindh och den franske kompositören och organisten Alexandre Guilmant.

Programledare: Per Lindqvist
Producent: Pär Freij

 1. Pianisten Roland Pöntinen.
  a) Wolfgang Amadeus Mozart: Pianosonat nr 8 a-moll.
  b) Frédéric Chopin: 24 preludier.
  Konsert 21/10, Tegs kyrka, Umeå
 2. Improvisationer från visa till Bach. Medverkande: Janne Schaffer, elgitarr och Markus Wargh, orgel. Konsert 13/10, Studio accusticum, Piteå.

Musik som spelats i avsnittet

 • 19.04
  Roland Pöntinen (Piano) - Pianosonat Nr 8 A-Moll
  Kompositör: Wolfgang Amadeus Mozart
 • 19.27
  Roland Pöntinen (Piano) - 24 Preludier
  Kompositör: Frédéric Chopin
 • 20.51
  Janne Schaffer (Elgitarr), Markus Wargh (Orgel) - Härifrån Till Evigheten
  Kompositör: Björn J:Son Lindh
Programmet tillhör kategorin: Musik
Alla avsnitt från programmet P2 Live

Hör Elina Vähälä som solist i uruppförandet av Jan Sandströms violinkonsert och sen återvänder vi till New Directions Festival i Piteå och hör Erik Westbergs vokalensemble.

Var beredd på långa klanger och oväntade harmonier i detta festivalnedslag. Hör en långsam renässansblues för orgel och brass samt ett vokalverk baserat på ljud som produceras av det mänskliga örat.

Den tyska saxofonisten Nicole Johänntgen startade nätverket SOFIA för att unga, kvinnliga jazzmusiker ska samlas och stötta varandra. Vi spelade in henne och några kollegor under Ystad Jazzfestival.

Snabba danslåtar varvas med hjärtskärande ballader när Laura Cortese, en av dagens unga stjärnor inom amerikansk folkmusik, står på scen med sitt band. Dessutom hör vi skånelåtar med Karin Wallin.

KONSERT: Prins Eugen och musiken Mån 20 nov kl 19:03(117 min)

Lyssna på en helkväll med musik av tonsättare som har kopplingar till prins Eugen och hans konstnärskap, däribland Emil Sjögren och Wilhelm Stenhammar.

Upptäck avsnitt från liknande program

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".