Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Ett avsnitt från Hundpodden - Vår bästa vän
Filosofiskt samtal: Hur mycket är en hund värd i förhållande till en människa?
Mån 28 nov 2016 kl 04:00
Karim Jebari, forskare i filosofi, menar att hunden är en slav i dagens samhälle och berättar hur de i teorin kan bli fullvärdiga medborgare med rösträtt. Hör även när Cuba prövar på agility.

Programledarna Maria Hedqvist och Gurgin diskuterar olika etiska uppfattningar kring hundens värde och hundens status i det moderna samhället.
Går det att göra tamdjuren till fullvärdiga medborgare? Det svarar Karim Jebari, forskare i filosofi vid Institutet för Framtidsstudier.

Djur utsätts för onödigt lidande och man kan skulle i teorin kunna använda sig av avel för att göra det möjligt för tamdjur att delta i bl.a. demokratiska val menar Karim Jebari. 
- Djuren har byggt det här samhället med sina kroppar. Tama djur är slavar men är även medlemmar i våra familjer och det finns starka band mellan ägare och hund, säger Karim Jebari.

Hör även när Maria Hedqvist och Cuba möter agilitytävlaren Frida Granström för att få tips för vad man bör tänka på när man ska börja träna den populära hundsporten agility där hund och förare tillsammans ska klara en hinderbana på kortast möjliga tid.

Programmet tillhör kategorin: Livsstil
Alla avsnitt från programmet Hundpodden - Vår bästa vän
Flyga med hund Mån 14 aug kl 04:00(40 min)

Hur flyger man med en hund? Den frågan svarar en specialist, flygplanslastare, veterinär och hundpsykolog på i säsongsavslutningen av Hundpodden Vår Bästa Vän.

Koppelaggression Mån 07 aug kl 04:00(30 min)

Varför förvandlas den lugna hunden till en skällande tok vid åsynen av en främmande hund? Hundpsykologen förklarar och svarar på lyssnarnas frågor.

Hundens roll i historien är försummad med tanke på hur mycket de betyder för oss människor, menar författaren Mats Carlbom som berättar om de betydelsefulla hundarna som påverkat världshistorien.

Apportträning till vardag och tävling Mån 24 jul kl 04:00(31 min)

Apportering är ett moment som hundägare borde lära sina hundar, menar poddens hundpsykolog. Hur lär man sin hund att på kommando hämta och lämna ett föremål?

Hundar iakttar oss ständigt och räknar med att vi ska avläsa de, men hur bra är hundägare egentligen på att tolka hundarnas signaler som de sänder ut? Etologen Ingrid Tapper förklarar.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".