Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Från 2010. För dig som tycker om när man rör sig på tvären mellan konstformerna. Här hör du om tendenser...
Ett avsnitt från Kulturradion: Snittet
Att bygga grönt
Ons 03 jun 2009 kl 14:00
.Kan man tänka sig hus byggda av nedbrytningsbart material? Hus som avger renare vatten än det som kommer in? Skyskrapor täckta med mossa? Det kan man på utställningen "Framtidens arkitektur är grön" där... 35 arkitektkontor från hela världen visar upp sina visioner av en framtida ekologisk arkitektur, mer eller mindre praktiskt genomförbara, mer eller mindre utopiska, men nytänkande och tankeväckande. Mats Arvidsson har varit där.

Kan man tänka sig hus byggda av nedbrytningsbart material? Hus som avger renare vatten än det som kommer in? Skyskrapor täckta med mossa?

Det kan man på utställningen "Framtidens arkitektur är grön" där 35 arkitektkontor från hela världen visar upp sina visioner av en framtida ekologisk arkitektur, mer eller mindre praktiskt genomförbara, mer eller mindre utopiska, men nytänkande och tankeväckande.

Mats Arvidsson har varit där.

Klassikern

Anna Odell var inte först. Redan hösten 1887 spelade den 22-åriga, amerikanska journalisten Nellie Bly sinnesförvirrad för att bli intagen på ett mentalsjukhus i New York. Hennes reportage "Ten Days In a Mad-House" blev en sensation, som gjorde Bly berömd och ledde till konkreta förbättringar av mentalvården. Mårten Arndtzén om en aktuell klassiker.

Programmet tillhör kategorin: Kultur/Nöje
Alla avsnitt från programmet Kulturradion: Snittet
Kulturradion: Snittet
Ons 05 maj 2010 kl 14:00(35 min)
Kulturradion: Snittet
Ons 28 apr 2010 kl 16:00(34 min)
Kulturradion: Snittet
Ons 21 apr 2010 kl 14:00(35 min)
Kulturradion: Snittet
Ons 14 apr 2010 kl 14:00(35 min)
Kulturradion: Snittet
Ons 07 apr 2010 kl 14:00(34 min)
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".