Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Debatt och kritik möts i kulturredaktionens direktsända diskussionsprogram.
Ett avsnitt från Nya Vågen
Gör om mig inuti
Tis 02 jun 2009 kl 12:00
Bokhandelns hyllor bågnar av titlar som "När jag fyller 40 ska jag vara snygg, rik, lycklig - och yngre" och "Skriet från kärnfamiljen". I allt högre grad bygger självhjälpslitteraturen på författarens... egna erfarenheter av familjeliv eller dålig självkänsla eller att bli med bonusbarn. Vår tids experter är grannen eller tjejkompisarna, inte forskaren eller psykologen. Nya Vågen har läst "Good enough. Bli fri från din perfektionism" av Elizabeth Gummesson. Stig Saetterbacken är en av Norges mest omskrivna författare. Hans roman "Osynliga händer" kommer nu på svenska. Det är en brutal kriminalroman i noirstil, som tränger sig bortom gott och ont. Enligt förlaget är boken "motsatsen till århundradets kärlekshistoria". Au contraire: Mats Arvidsson om svensk naturdyrkan Medverkar gör Johanna Koljonen, kulturjournalist, Thomas Johansson, professor i socialpsykologi, Inga-Lina Lindqvist, författare, Maria Edström och Mikael Timm. Programledare: Kim Nordberg.

Självhjälpsböckerna blir allt luftigare. Bokhandelns hyllor bågnar av titlar som "När jag fyller 40 ska jag vara snygg, rik, lycklig - och yngre", eller "Good enough. Bli fri från din perfektionism".

I allt högre grad bygger självhjälpslitteraturen på författarens egna erfarenheter av familjeliv eller dålig självkänsla eller att bli med bonusbarn. Vår tids experter är grannen eller tjejkompisarna, inte forskaren eller psykologen. Och till hösten debuterar Kajsa Ingemarsson som själslig vägledare med boken "Drömliv. Lycklig på riktigt".

Nya Vågen diskuterar vår tids syn på livskunskap och inre städmani med Johanna Koljonen, kulturjournalist, Thomas Johansson, professor i socialpsykologi och författare bland annat till boken "Makeovermani" och Inga-Lina Lindqvist, författare.

Stig Saetterbacken är en av Norges mest omskrivna författare. Hans roman "Osynliga händer" kommer nu på svenska. Det är en brutal kriminalroman i noirstil, som tränger sig bortom gott och ont. Enligt förlaget är boken "motsatsen till århundradets kärlekshistoria". I studion kulturredaktionens Maria Edström och Mikael Timm.

Programledare: Kim Nordberg

Programmet tillhör kategorin: Kultur/Nöje
Alla avsnitt från programmet Nya Vågen
Nya Vågen
Tis 17 dec 2013 kl 14:03(44 min)
Nya Vågen
Tis 03 dec 2013 kl 14:03(44 min)
Nya Vågen
Tis 26 nov 2013 kl 14:03(45 min)
Nya Vågen
Tis 19 nov 2013 kl 14:03(44 min)
Nya Vågen
Tis 12 nov 2013 kl 14:03(44 min)
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".