Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Ett avsnitt från Kulturnytt
P1 Kultur: Rauschenbergs get på vift och Dylan i Dalarna
Ons 07 dec 2016 kl 13:00
Här finns inget ljud
Här finns inget ljud. Det kan bero på att ljudet innehöll t.ex. upphovsrättsskyddad musik och endast låg kvar i 30 dagar.
Moderna Museets chef Daniel Birnbaum talar om utlånet av Robert Rauschenbergs get med bildäck, som är huvudnummer på Tate Moderns nya utställning i London. Och så om Dylans påverkan på svensk musik.

Gå direkt till enskilda delar ur programmet under artikeln

Den svenska faiblessen för amerikansk populärkultur har varit påtaglig sedan 1950-talet, inte minst när det kommer till populärmusiken. P1 Kulturs Mia Gerdin har i kölvattnet av Bob Dylans Nobelpris i litteratur sökt svaret på varför många svenska artister framgångsrikt arbetar i den mest uramerikanska sångtraditionen, som tar avstamp i folk, country och bluegrass. Artister som First Aid Kit från Stockholm och Tallest Man On Earth från Dalarna har, som bekant, fått stora framgångar "over there".
Och reportaget börjar hemma hos Ellen Sundberg från Bjärme i Jämtland.

OBS Essä handlar om italiensk politik, som i helgen återigen hamnade i kris efter folkomröstningen om premiärminister Matteo Renzis föreslagna reformpaket. När resultatet blev ett nej till reformerna, blev konsekvensen att Renzi avgår efter att nästa års budget klubbats igenom.
Så den politiska praktiken har under hela 1900-talet, och för den delen långt innan dess, varit ett problem. Vad ska politiken göra? Var går gränsen för det gemensamma - och hur ska det förvaltas?
Författaren och kulturjournalisten Lars Hermansson har läst en essäsamling som åtminstone i teorin försöker att reda ut det här. Titeln är "Dalla revoluzione alla democrazia del´comune", vilket på svenska blir "Från revolution till det gemensammas demokrati".

Programledare: Måns Hirschfeldt.
Producent: Mattias Berg.

Programmet tillhör kategorin: Kultur/Nöje
Alla avsnitt från programmet Kulturnytt

Nyheter, reportage, recensioner och fördjupning från Kulturredaktionen P1.

Nyheter, reportage, recensioner och fördjupning från Kulturredaktionen P1.

Nyheter, reportage, recensioner och fördjupning från Kulturredaktionen P1.

Kulturnytt Igår kl 07:46(9:00 min)

Nyheter, reportage, recensioner och fördjupning från Kulturredaktionen P1.

Nytt filmbråk i Indien. Nu handlar det om filmen Padmavati. "Som jag minns det". Anneli Dufva har läst Mikael Persbrandts självbiografiska bok.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".