Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.
Ett avsnitt från Meny
Vad måste finnas på ett julbord?
Tor 08 dec 2016 kl 10:03
Hur ser julborden ut på restaurang? Har det skett några förändringar de senaste åren? Och vad menar man med orden som står i nästan alla annonser: traditionellt julbord?

Patrik Sewerin på Gunnebo slott i Mölndal har bestämt sig för att inte servera julbord. Istället blir det en femrätters julmiddag. Med massor med grönt!

– Man ger sig ut på hal is om man ska göra ett riktigt julbord, säger Patrik. Folk har så bestämda uppfattningar om hur det ska smaka och vad som ska vara med.

– För mig är sillen absolut viktigast, säger Ulf Wagner på Sjömagasinet i Göteborg. Men prinskorv gillar jag inte.

– Personligen har jag svårt för sill, säger Krister Dahl på Gothia Towers i Göteborg. Det är nåt med konsistensen.

Är det någon som kräver grisfötter och tunga på dagens julbord? Och hur står sig syltan egentligen? Och är inte lutfisken på väg bort?

Hur har julborden på restaurang förändrats? Och hur mycket grönt har lyckats ta sig in?

Och vilken rätt är kockarna fullkomligt ense om är den allra godaste?

Programmet tillhör kategorin: Livsstil
Alla avsnitt från programmet Meny
Meny
Tor 21 sep kl 10:03(29 min)
Meny
Tor 14 sep kl 10:03(30 min)
Meny
Tor 07 sep kl 10:03(30 min)
Meny
Tor 31 aug kl 10:03(30 min)
Meny
Tor 29 jun kl 10:03(30 min)
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".