Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Aktualitetsmagasin med livsåskådningsperspektiv - hur religioner påverkar livet och politiken.
Ett avsnitt från Människor och tro
Vad krävs för att man ska känna sig trygg på fredagsbönen?
Tor 08 dec 2016 kl 14:03
För två veckor sedan utsattes moskén i Bredäng för skadegörelse och rasistiskt klotter och exemplen är många på hot mot moskéer. Vad krävs för att trygga säkerheten?

Hör Mustafa Tumturk från Sveriges muslimska råd och Per Olsson Fridh, statssekreterare på Kulturdepartementet. 

 

”Gud skulle bli glad om romerna fick en ursäkt”

Det säger Daniel Ganga, romsk ortodox präst. I århundraden utnyttjades romerna i Rumänien som slavar av den ortodoxa kyrkan. Nu drivs frågan om en ursäkt från kyrkan, som man menar skulle betyda mycket för romernas situation i landet. Vår reporter Henrik Dammberg har besökt Rumänien. Hör också EU-parlamentarikern Soraya Post om vad en ursäkt skulle betyda.

 

Rockbandet Kent får en egen mässa

På söndag hålls en hel mässa i Danderyds kyrka som ägnas åt rockbandet Kents musik. Hör komminister Jennie Wall om vad Kent har med kristen tro att göra.

 

Shamaner tar plats på den politiska scenen i Bolivia

I Bolivia har shamaner från den indianska kulturen fått en helt ny politisk roll och betydelse under president Evo Morales, som själv har indianskt ursprung. Vi får besök av Anders Burman, socialantropolog och författare till en ny bok om ”shamanaktivismen” i Bolivia.

Programmet tillhör kategorin: Livsåskådning
Alla avsnitt från programmet Människor och tro

Slöjförbud är ett allt vanligare inslag i svensk debatt. Människor och tro besöker Trollhättan, där Liberalerna vill stoppa alla religiösa symboler på barn och vuxna i kommunens verksamhet.

TEMA: Himmel och helvete Tor 09 nov kl 14:03(47 min)

I en repris från maj 2017 fördjupar sig Människor och tro i temat "himmel och helvete". Det handlar om musik, politik, konst och film och i studion sitter programledare Tithi Hahn.

Präster och arbetare hamnade på olika sidor i det finska inbördeskriget för hundra år sen. Mellan kyrkan och folket uppstod en förtroendekris som bearbetats ända in i vår tid.

Ny, öppnare islam i Saudiarabien? Tor 26 okt kl 14:03(45 min)

Saudiarabiens unga befolkning vill ha ett normalt liv, säger Mohammed bin Salman, kronprins i Saudiarabien. Då krävs en återgång till moderat islam, menar han.

Motståndet mot moskéer Tor 19 okt kl 14:03(46 min)

Nya moskébyggen varit en trätofråga i Sverige i flera decennier. Men vilka är det i dag som motsätter sig nya byggen och hur motiverar de sitt motstånd?

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".