Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.
Ett avsnitt från Meny
Sverige är världsmästare på kokböcker
Tor 15 dec 2016 kl 10:03
I flera år har det kommit ut i genomsnitt en ny kokbok på svenska om dan. Men i år var det ännu fler!

I många år har det kommit ut cirka 360 kokböcker om året på svenska. I år har Sverige slagit rekord. Utgivningen har passerat 400 titlar! Sverige är världsmästare på kokböcker, åtminstone vad gäller antalet titlar per capita.

Tillsammans med Emma Kolback, kock och krögare, och Eric Ericson, skådespelare, men framför allt matlagnings- och kokboksfantast, kollar Meny den här gången närmare på några kokböcker som kommit under hösten. Plus några julkokböcker.

Emma Kolback pratar om:
Tacopedia – en tacoencyklopedi av Deborah Holtz och Juan Carlos Mena, översätt av Jonas Cramby.
Lilla Ego av Tom Sjöstedt och Daniel Räms.

Eric Ericson pratar om:
Pizza Napoletana av Besmir Balaj och Ville Ilola.
Gourmetpizza av Håkan Johansson.
Mammas persiska kök av Rozbeh Javid & Amir Akhound och med text av Eja Nilsson.

Nina Frogneborn pratar om:
Groddar, skott och mikrogrönt av Lina Wallentinson.
Och julkokböcker.

Tomas Tengby pratar om:
Hemkunskap av Mathias Dahlgren.
Och julkokböcker.

Julkokböcker:
Pernillas jul av Pernilla Wahlgren.
Sweet christmas av Leila Lindholm.
Hannus magiska jul av Hannu Sarenström.

Programmet tillhör kategorin: Livsstil
Alla avsnitt från programmet Meny

Om att försöka odla världens största pumpa. Kockar och kokboksförfattares favoritpumpor och favoritrecept. Och om pumpor i Japan och Kina.

Vi hissar och dissar halvfabrikat Tor 09 nov kl 10:03(29 min)

Skäms du när du köper halvfabrikat? Eller är det smarta genvägar? Vad funkar? Och vad går bort? Vi provsmakar.

Socker – en gång var det dyrt och exklusivt. Det vita guldet. Socker var en av de viktigaste varorna under kolonialismen. Socker och slavhandel gick hand i hand.

Kommer kokboken långsamt dö, och det digitala ta över? Eller kan de ha nytta av varandra? Paret bakom Green Kitchen Stories siar om framtiden.

Bakom varje filé finns ett djur Tor 19 okt kl 10:03(30 min)

Nu är lammen så stora att det är dags för slakt. De flesta av oss vet ingenting om slakt. Och vill nog inte heller veta. Det är som att hela vårt samhälle bestämt sig för att mörka och glömma.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".