Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Berättelser från gäster som lämnar spår och röster från er som lyssnar.
Ett avsnitt från Söndagarna med Stina Wollter
Stina och Eileen om terapin som förändrade allt
Sön 18 dec 2016 kl 22:05
"Att läka kring det hemska som man inte kan ändra. Går det? Om ja, börjar det kanske med att inte gömma det. Lyfta fram det och hålla det nära tills det stillar sig." Stina Wollter

I många år hade söndagens gäst Eileen Rönnlund Holmgren kämpat på; jobbat upp till 70 timmar i veckan, varit mamma och samtidigt stängt dörren till det svåra och egentligen inte berättat för nån om all den dramatik hon upplevde i unga år. Så kom hon till en punkt när kroppen protesterade och hon fick en remiss till en psykolog. Eileen var väldigt skeptisk – tyckte dessutom att hon som beteendevetare visste själv vad hon behövde. Hon gav det tre träffar. Det blev en sex år lång terapi och en bok blev född.

Idag är Eileen pensionerad socionom och på söndag kl 22-23 hör du om hennes klassresa, om hennes samiska mamma som Eileen är väldigt stolt över idag och om pappa Arvids trygga famn. En trygghet som försvann alldeles för tidigt för pappa Arvid dog när Eileen var bara fem år. Nu kom hon in i otrygghetens och skräckens värld. 

Eileen kan också berätta om extrem fattigdom, en tystnadens och våldets kultur, om att hjälpa andra före sig själv. Och om hur skönt det kan vara att till slut få berätta för en lyssnande utomstående samt skriva sin historia. För Eileen, hon är ett levande bevis på att trollen spricker i solen.

Du som lyssnar, vad för sorts resa har du gjort? Har du lämnat en livsstil, en sorts försörjning, ett sammanhang för ett annat? Handlar det om en resa mellan stad och land? Från en tro till en annan?

Om en resa uppåt eller neråt i hierarkin? Vad har varit skönt att släppa taget om?

Vad ville du ha som barn som du är eller har varit mån om att få ge till dina egna barn? Kärlek? Trygghet? En fast punkt? Många julklappar? Gott om aktiviteter?

Vad vill du lyfta, dryfta, dela med Stina när det lackar mot jul?
Ring 018 – 17 40 20 på söndag kl 22-00 för att prata med Stina efter kl 23. Eller skriv när du vill ett mail till sondagsstina@sverigesradio.se och skicka med ditt telefonnummer om du vill bli uppringd!Musik som spelats i avsnittet

 • 22.06
  Liv - Wings Of Love
  Kompositör: Liv
  Bolag: INGSOC RECORDS
 • 22.24
  Laleh - En Stund På Jorden
  Album: Colors
  Kompositör: Laleh Pourkarim
  Bolag: TELEGRAM RECORDS
 • 22.47
  Fleetwood Mac - Everywhere
  Album: Greatest Hits (Fleetwood Mac)
  Kompositör: Christine Mcvie
  Bolag: WARNER BROS
Programmet tillhör kategorin: Livsstil
Alla avsnitt från programmet Söndagarna med Stina Wollter
Söndagarna med Stina Wollter
Sön 11 jun kl 22:05(88 min)
Söndagarna med Stina Wollter
Sön 04 jun kl 22:05(91 min)
Söndagarna med Stina Wollter
Sön 28 maj kl 22:05(86 min)
Söndagarna med Stina Wollter
Sön 21 maj kl 22:00(15 min)
Söndagarna med Stina Wollter
Sön 14 maj kl 22:45(57 min)
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".