Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Valda delar ur P1 Kultur - programmet som introducerar, fördjupar och analyserar.
Ett avsnitt från Kulturpoddar i P1
History Unfolds – ett kritiksamtal med Maja Hagerman och Mårten Arndtzén
Mån 21 nov 2016 kl 14:00
Kan modern konst göra föremålen på Historiska museet i Stockholm mer begripliga? Nya utställningen "History unfolds" på Historiska Museets hävdar det. Programledare: Måns Hirschfeldt.

I helgen så öppnade utställningen History Unfolds på Historiska Museet i Stockholm - en storsatsning som visas under ett år. En rad internationella samtidskonstnärer har bjudits in att arbeta fram verk "inspirerade av samlingarna" med museets experter till hjälp. 

Ambitionen är att "problematisera och komplettera bilden av historia i Sverige". Man kan man väl säga att History Unfolds landar hårt i den upprörda debatt om museerna och normkritiken, som förts under hösten.

P1 Kultur får besök av Maja Hagerman, journalist och författare, som gjort TV om svensk historia och i sina böcker ägnat sig åt såväl vikingatid som åt rasbiologins förgrundsfigurer i Sverige. Med i studion är även Mårten Arndtzén, konstkritiker på Kultirredaktionen, som recenserade History Unfolds i Kulturnytt i helgen.

Programledare: Måns Hirschfeldt
Producent: Gunnar Bolin

Programmet tillhör kategorin: Kultur/Nöje
Alla avsnitt från programmet Kulturpoddar i P1

Vi tar tempen på filmåret 2017 - och tv-seriehösten. Vad har fastnat i den stora strömmen? The Square, väl? Sameblod? Alias Grace? Grotesco? Fyra kritiker och en programledare väljer och vrakar.

Robert Lepage får en egen teater Tor 14 dec kl 10:01(16 min)

Kerstin Berggren åkte till Quebec City för att träffa den världsberömde kanadensiske teaterskaparen, skådespelaren, manusförfattaren och filmregissören Robert Lepage.

En internationell lägesrapport kring metoo-rörelsen med fem av radions korrespondenter - och så intervjuar vi en av världens ledande feministiska litteraturforskare. Och en essä om att förvandlas från...

Gullan Bornemark – med rätt att tralla Tis 12 dec kl 13:01(29 min)

Hårt arbetande i barnens tjänst - 2017 fyllde Gullan Bornemark 90 år. Kulturredaktionens Lisa Wall porträtterar den svenska barnmusikens portalfigur.

Roger Wilson med gäster värmer upp inför Nobeldagen: Björn Kjellman läser ett avsnitt ur Kasuo Ishiguros Nobelföreläsning, vi diskuterar filmerna efter hans böcker och Mattias Berg om turerna kring...

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".