Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nyheter på ett lite lugnare sätt och med enkla ord. Vardagar 18.55-19:00 i P4 + 20:55-21:00 i P1.
Ett avsnitt från Klartext
Tisdag 28 april
Tis 28 apr 2009 kl 18:00
Sjukdomen svin-influensa har spridit sigtill länderna Israel och Nya Zeeland.På tisdagen hade 13 personer i Sverigeblivit testade för att seom de blivit smittade av svin-influensa. Sveriges utrikesminister... Carl Bildthar hindrats att resa till Sri Lanka.I landet fortsätter regeringens arméatt kämpa mot en grupp som heterde Tamilska tigrarna.Många tusen oskyldiga människorriskerar att bli dödade i striderna.Carl Bildt vill därför försöka få fredi Sri Lanka.Men landets regering vill inte tillåtaatt han reser dit. En del judar vill flytta bort från Malmö.I Malmö bor ungefär 1 500 personersom tillhör det judiska folket.Men en del känner sig hotade.En av dem är en man som kallar sig David.Han är rädd att någon ska skada hans barn. Regeringen vill ändra på gymnasie-skolan.Politikerna föreslår bland annatatt det ska bli större skillnad mellanutbildningarna i gymnasiet.De elever som vill fortsätta att studera vidareska få läsa svårare kurser i skolan. I år har Sverige och Finland ett jubileums-år.Det har nu gått 200 år sedan år 1809,när Finland slutade att höra ihop med Sverige.Därför kallas det här året för märkesåret 1809.Både finländare och svenskar ska firaoch minnas den historia vi har tillsammans.
Programmet tillhör kategorin: Nyheter
Alla avsnitt från programmet Klartext
Oscar fick skadestånd Fre 17 nov kl 18:55(5:00 min)

Skolpersonal tryckte förut ner Oscar i marken och därför får han nu pengar i skadestånd. Skådespelaren och sångaren Rikard Wolff. Barn med diagnoser är bra lekkamrater, enligt föreningen Attention.

Torsdagens Klartext handlar om att en man som heter Kaj Linna ska få pengar i skadestånd av staten för att han suttit oskyldigt dömd i fängelse. Han får fem miljoner, men kan senare få ännu mer.

En bebis och en kvinna dog i Tullinge Ons 15 nov kl 20:55(4:55 min)

Polisen ska undersöka om det som hände i Tullinge kan ha varit mord. Camilla berättar för en en myndighet om hur det är att leva med funktionsnedsättning.

Tisdagens Klartext handlar om att politikerna i regeringen nu tillfälligt stoppar omprövningarna för de som har assistans.

Musikschlagets vinnare sjöng om mobbning Mån 13 nov kl 18:55(5:00 min)

Kenneth Heino vann finalen av Musikschlaget. Göteborgs nya biskop Susanne Rappmann har skrivit en bok om Gud och funktionsnedsättningar. Partiet Moderaterna vill utreda vilka folkgrupper som begår...

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".