Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Om humanistisk och samhällsvetenskaplig forskning. Du som lyssnare får höra om forskning om människan...
Ett avsnitt från Vetenskapsradion Forum
En bra medarbetares betydelse
Mån 27 apr 2009 kl 14:00
Det pratas ofta om vikten av bra chefer och starkt ledarskap, men nästan aldrig om medarbetarskap - på tusen böcker om ledarskap går det kanske en om medarbetarskap. Alla tycker sig ha rätt att förvänta... sig mycket av ledaren som ibland tycks agera ensam i ett vakuum, men han eller hon är minst lika beroende av ett gott medarbetarskap som de övriga är av chefen. Forskaren Thomas Andersson säger att det gäller att inte fokusera för mycket på ledaren som enskild person, utan i stället fokusera mer på medarbetarskapet som han anser är själva grunden för allt gott ledarskap.Dessutom handlar det om den svenska proggmusiken. På sjuttiotalet växte sig proggmusiken stark med band som Nationalteatern, Gudibrallan och Hoola Bandoola Band, men till skillnad mot många andra länder så syftade det ”progressiva” inte så mycket på själva musiken som på den politiska radikalismen. På hundratals musikföreningar och festivaler betonades att alla kunde spela själva, och det amatörmässiga och icke-kommersiella lyftes fram som ett ideal. Musikvetaren David Thyrén disputerade nyligen på en avhandling om den svenska proggen, och han berättar om den progressiva musikens uppgång och fall.Programledare är Urban Björstadius.
Programmet tillhör kategorin: Vetenskap/Miljö
Alla avsnitt från programmet Vetenskapsradion Forum
Så uttrycks känslor i tal och musik Tis 03 jan kl 14:30(24 min)

Det handlar inte så mycket om vad vi säger utan hur vi säger det. När det kommer till att visa känslor så är både tal och musik universella språk, om än med vissa dialekter.

”Städning en ständig källa till konflikter” Tis 20 dec 2016 kl 14:30(24 min)

Damma, putsa, skrubba och feja, städningen är ett evigt sisyfosarbete som fortfarande är laddat med många starka känslor.

Hårda klappar under granen Tis 13 dec 2016 kl 14:30(24 min)

Det lackar mot jul och i veckans Vetenskapsradion Forum får vi tips om böcker att ge bort eller önska sig i julklapp.

Så smarta är politikerna Tis 06 dec 2016 kl 14:30(24 min)

Veckans Vetenskapsradion Forum handlar om hur smarta och representativa våra politiker egentligen är, och om varför det alltid blir diskussioner om hur ett riktigt luciatåg bör se ut.

Han granskar Uppdrag granskning Tis 29 nov 2016 kl 14:30(24 min)

De som granskar makten utövar själva en avsevärd makt, och tv-programmet Uppdrag granskning har kommit att fungera som en slags rättsinstitution.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".