Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Reportage, recensioner och fördjupning från Kulturredaktionen P1.
Ett avsnitt från P1 Kultur
P1 Kultur: Byggemenskap i Hamburg och Zorns hundar
Tis 03 jan kl 13:00
Här finns inget ljud
Här finns inget ljud. Det kan bero på att ljudet innehöll t.ex. upphovsrättsskyddad musik och endast låg kvar i 30 dagar.
Löser vi bostadskrisen genom att bli våra egna byggherrar? Reportage från Hamburg om byggemenskaper. Samt essä om tågresans roll i litteratur och film och så besöker konstnärsfamiljen Zorns hundar.

Var ska vi bo i framtiden? Det är ingångsfrågan i P1 Kulturs reportageserie om bostadskrisen, som många ser som en av vår tids stora politiska knäckfrågor. I Tyskland har det blivit allt vanligare att bli sin egen byggherre. Boende bildar byggemenskaper för att få inflytande och ett billigare bostad. Och för Hamburg stad är vinsten områden som är mer socialt stabila. Reportage av Helene Alm.

Tåget, en symbol för livet och frigörelse - men också för det hotfulla. En katalysator både för vänsterprassel och mordkomplotter. I dagens essä från OBS har Per J. Andersson dykt ner i tågresans roll på bioduken och i litteraturen.

22 hundar hade konstnären Anders Zorn och hans hustru Emma. Än idag, snart 100 år efter husses död, fylls deras skålar med färskt vatten varje dag. Katarina Wikars gick en guidad tur på Zorngården och funderade kring upprätthållandet av ordningen efter döden.

Programledare: Roger Wilson
Producent: Eskil Krogh Larsson

Programmet tillhör kategorin: Kultur/Nöje
Alla avsnitt från programmet P1 Kultur

Filmregissören Joachim Trier om "Thelma", intervju med Mary J Blige om "Mudbound", Gradvall och Lorentz förklarar autotune och kritiksamtal om humorserierna "Grotesco", "Full patte" och "Bauta"

Den amerikanska journalisten och författaren Joan Didion är aktuell med ny bok på svenska. Och stjärnkompositören Philip Glass har besökt Sverige, vår reporter har träffat honom.

Samtal om borttagna program och inställda galapremiärer efter #metoo, författaren Primo Levis "Periodiska systemet" och essä om skillnaden mellan att äga och vårda jorden.

Författaren Philip Pullman om läsande som förutsättning för demokrati. Litteraturprofessorn Birgitta Holm har försökt fånga konstnären Helga Henschens röda trådar i en mythobiografi.

Vi besöker en konstmässa i Abu Dhabi, läser Björner Torssons nya diktsamling, ser nordkoreansk film och funderar över vad det säger om landet samt sammanfattar helgen på Stockholms filmfestival

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".