Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nyheter på ett lite lugnare sätt och med enkla ord. Vardagar 18.55-19:00 i P4 + 20:55-21:00 i P1.
Ett avsnitt från Klartext
Måndag 20 april
Mån 20 apr 2009 kl 19:00
Irans president har retat upp många.President Ahmadinejad talade påett stort FN-möte om rasism.Då sade han att landet Israelär rasistiskt.På mötet fanns politiker och tjänstemänfrån olika länder.Många... av dem reste sig och gick utnär de hörde vad Irans president sade.Thomas Quick vill ha en ny rättegångom ett mord han dömts för.Quick har tidigare sagt att han mördatmånga människor.Han har blivit dömd för några av morden.Men i vintras sade Quick att han är oskyldig,och att han ljugit om alla mord.På måndagen ansökte han hos en domstolom att en av mord-rättegångarnaska göras om.De som har gamla bilar borde få betaltför att lämna dem till en bil-skrot.Det föreslår bil-arbetarnas fackförbund.Då kanske fler skrotar sina bilaroch i stället köper en ny bil.På det sättet kan fler bil-arbetare fåbehålla sina jobb, tror fackförbundet.Regeringen vill att det ska bli svårareatt komma in på högskolor och universitet.För att komma in måste eleverna läsamer engelska och svenska än de gör nu,redan på gymnasiet.Klartexts reporter har intervjuat Bertil Östberg.Han är en av de tjänstemänsom arbetar åt regeringen.
Programmet tillhör kategorin: Nyheter
Alla avsnitt från programmet Klartext

Tisdagens Klartext handlar om att Hudiksvall har fått priset Årets LSS-kommun för sitt arbete med personer med funktionsnedsättning.

Färdtjänstens chaufför tafsade på Kristina Mån 20 nov kl 18:55(5:00 min)

Chauffören var redan misstänkt för andra sexövergrepp, men fick ändå jobba kvar. Mattias Tarantino vann Funkisfestivalens deltävling i Solna. Skottlossning mitt i trafiken i Bromma.

Oscar fick skadestånd Fre 17 nov kl 18:55(5:00 min)

Skolpersonal tryckte förut ner Oscar i marken och därför får han nu pengar i skadestånd. Skådespelaren och sångaren Rikard Wolff. Barn med diagnoser är bra lekkamrater, enligt föreningen Attention.

Torsdagens Klartext handlar om att en man som heter Kaj Linna ska få pengar i skadestånd av staten för att han suttit oskyldigt dömd i fängelse. Han får fem miljoner, men kan senare få ännu mer.

En bebis och en kvinna dog i Tullinge Ons 15 nov kl 20:55(4:55 min)

Polisen ska undersöka om det som hände i Tullinge kan ha varit mord. Camilla berättar för en en myndighet om hur det är att leva med funktionsnedsättning.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".