Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Om humanistisk och samhällsvetenskaplig forskning. Du som lyssnare får höra om forskning om människan...
Ett avsnitt från Vetenskapsradion Forum
Häng dom högt!
Mån 20 apr 2009 kl 14:00
När ringde du till en vän senast? När fick du ett handskrivet brev? Numera tycks vänskap i allt högre grad upprätthållas via Internet, och nyligen meddelade Facebook att de nu har 200 miljoner användare... Det gör sajten till en av de allra populäraste av de omkring 200 sociala nätverk man kan hitta på Internet. De heter saker som Twitter, MySpace och LinkedIn, och de bygger på att man skapar ett nätverk av ”vänner” med vilka man delar med sig av egna eller andras nyheter, fotografier, dagböcker eller videos. Dagens Vetenskapsradion Forum handlar om hur dessa nya sociala nätverk egentligen har påverkat begreppet ”vänskap”.Dessutom handlar det om tavlorna på våra museer. Genom sättet att hänga tavlorna förmedlas en mängd värderingar om allt från konst och klass till kön och etnicitet. Jeff Werner är forskningsledare vid Göteborgs konstmuseum, och han guidar runt på museet och berättar om hur tavlorna har hängt under olika tider och vad hängningarna berättar, medvetet och omedvetet. Programledare är Urban Björstadius.
Programmet tillhör kategorin: Vetenskap/Miljö
Alla avsnitt från programmet Vetenskapsradion Forum
Så uttrycks känslor i tal och musik Tis 03 jan kl 14:30(24 min)

Det handlar inte så mycket om vad vi säger utan hur vi säger det. När det kommer till att visa känslor så är både tal och musik universella språk, om än med vissa dialekter.

”Städning en ständig källa till konflikter” Tis 20 dec 2016 kl 14:30(24 min)

Damma, putsa, skrubba och feja, städningen är ett evigt sisyfosarbete som fortfarande är laddat med många starka känslor.

Hårda klappar under granen Tis 13 dec 2016 kl 14:30(24 min)

Det lackar mot jul och i veckans Vetenskapsradion Forum får vi tips om böcker att ge bort eller önska sig i julklapp.

Så smarta är politikerna Tis 06 dec 2016 kl 14:30(24 min)

Veckans Vetenskapsradion Forum handlar om hur smarta och representativa våra politiker egentligen är, och om varför det alltid blir diskussioner om hur ett riktigt luciatåg bör se ut.

Han granskar Uppdrag granskning Tis 29 nov 2016 kl 14:30(24 min)

De som granskar makten utövar själva en avsevärd makt, och tv-programmet Uppdrag granskning har kommit att fungera som en slags rättsinstitution.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".