Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Veckomagasin om film, tv, dvd och internet. Detta är programmet för dig som vill nå längre och veta mer...
Ett avsnitt från Kino
Harold istället för Kino i påsk
Fre 10 apr 2009 kl 19:00
I vintras gick Nobelpristagaren i litteratur 2005 Harold Pinter bort vid 78 års ålder. Idag fylls Kulturradion av engelska röster om teatermannen Pinter. Han började som skådespelare inom repertoarteatern... på Irland och i England och erfarenheterna från scenen, minnesbilder från uppväxten i Hackney och vardagliga iakttagelser ligger till grund för hans dramatik. Kulturredaktionen återutsänder idag Kerstin Berggrens porträtt av Harold Pinter, ett program som gjordes i anslutning till Nobelpriset. I programmet medverkar teaterkritikern Michael Billington som skrivit den stora biografin om Pinter och även skådespelarna Lindsay Duncan, Douglas Hodge och kritikern Benedict Nightingale.

Det blir inget Kino denna vecka.
Utan istället sänds ett specialprogram om Harold Pinter.
Lyssna på det så hörs vi igen den 17 April.
Då handlar Kino om erotik.

Glad påsk!

Programmet tillhör kategorin: Kultur/Nöje
Alla avsnitt från programmet Kino
Kino med gäster summerar film- och TV-året 2015 Fre 11 dec 2015 kl 19:03(52 min)

2015 är ett av de starkaste debutantåren någonsin, med Min Lilla Syster, Tjuvheder och Efterskalv i startfältet. Men samtidigt är det året då svensk film har befunnit sig i kris publikmässigt.

I Paris möts många av världens ledare för att hitta lösningar på en av vår tids största utmaningar. Kino ställer sig frågan vad filmen har för betydelse i arbetet för en hållbar framtid?

Kino följer med på världspremiären av dokumentärfilmen "Den unge Zlatan" av Magnus och Fredrik Gertten på IDFA i Amsterdam.

Efterskalv - brott och straff och falsk försoning Fre 20 nov 2015 kl 14:03(45 min)

Magnus von Horns film Efterskalv är kusligt aktuell. Den handlar om vad som är möjligt att förlåta. Finns det egentligen någon väg tillbaka till gemenskapen efter ett grovt brott?

En underbar jävla jul och Stockholms filmfestival Fre 13 nov 2015 kl 14:03(45 min)

I Helena Bergströms nya film är kärnfamiljen i upplösning. Simon och Oscar julpyntar och väntar barn med kompisen Cissi. Är Sverige moget nu för bred underhållning om villkoren för en regnbågsfamilj?

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".