Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges bästa konserter inom klassisk musik, nutida musik, jazz, folk- och världsmusik.
Ett avsnitt från P2 Live
The Other Woman + en konsert med poeten Jacques Werup
Tis 27 dec 2016 kl 20:30
Här finns inget ljud
Här finns inget ljud. Det kan bero på att ljudet innehöll t.ex. upphovsrättsskyddad musik och endast låg kvar i 30 dagar.
Lyssna på en konsert med The Other Woman från Ystad jazzfestival och så minns vi Malmösonen, jazzmusikern, poeten, författaren och estradören Jacques Werup.

The Other Woman är gruppen som uppstod när Ellekari Sander gästade Mathias Landaeus klubb Underground i Lund. 

Deras musik äger en orädd ärlighet som står högt över vad som är passande och förväntat. De öppnar upp för det mänskligt mångfacetterade och spelar egna låtar och tolkar standards på ett sätt som ger de ny innebörd. 

The Other Woman: 
Ellekari Sander - sång, Mathias Landaeus - piano, Johnny Åman - bas, Cornelia Nilsson - trummor
Konserten är inspelad på Ystad Sweden Jazz Festival 2016. 

Sist i programmet minns och hyllar vi Malmösonen, jazzmusikern, poeten, författaren och estradören Jacques Werup som gick ur tiden den 12 november 2016. Han blev 71 år och lämnar oss med stor saknad. 

Jacques är poeten som kan konsten att blanda  ljus och mörker till fascinerande färger  och han vrider och vänder på existentiella frågor med både allvar och humor. 

Musiken som växer fram kring Jacques är en kombination av visa, jazz, nutida och klassiskt inspirerad musik och han tolkar med sång, poesi, tenorsaxofon och klarinett musik skriven av bland annat Monk och Brel. 

Jacques bibliografi, som sträcker sig från 1971 - 2016, rymmer 44 verk, han gav ut 17 skivor med bland andra Lill Lindfors och Fläskkvartetten och hans år som artist pryds av priser och utmärkelser.

På Jacques initiativ blir ett udda möte en magisk föreställning när han delade scenen med jazzpianisten Jan Lundgren, rapparen och författaren Jason Diakite och cellisterna Anna Thorstensson och Charlotta Weber Sjöholm i Duo Pannacotta. 

Producerat och Presenterat: Miriam Aïda

Programmet tillhör kategorin: Musik
Alla avsnitt från programmet P2 Live

Hör Elina Vähälä som solist i uruppförandet av Jan Sandströms violinkonsert och sen återvänder vi till New Directions Festival i Piteå och hör Erik Westbergs vokalensemble.

Var beredd på långa klanger och oväntade harmonier i detta festivalnedslag. Hör en långsam renässansblues för orgel och brass samt ett vokalverk baserat på ljud som produceras av det mänskliga örat.

Den tyska saxofonisten Nicole Johänntgen startade nätverket SOFIA för att unga, kvinnliga jazzmusiker ska samlas och stötta varandra. Vi spelade in henne och några kollegor under Ystad Jazzfestival.

Snabba danslåtar varvas med hjärtskärande ballader när Laura Cortese, en av dagens unga stjärnor inom amerikansk folkmusik, står på scen med sitt band. Dessutom hör vi skånelåtar med Karin Wallin.

KONSERT: Prins Eugen och musiken Mån 20 nov kl 19:03(117 min)

Lyssna på en helkväll med musik av tonsättare som har kopplingar till prins Eugen och hans konstnärskap, däribland Emil Sjögren och Wilhelm Stenhammar.

Upptäck avsnitt från liknande program

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".