Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
För dig som är intresserad av författande, författarskap och läsande. Här diskuteras ny som klassisk...
Ett avsnitt från Biblioteket
Barn i moralisk konflikt och i Bokcirkeln försöker Alberte dränka sig.
Mån 06 apr 2009 kl 14:00
Biblioteket med Bokcirkeln Vi träffar den norske barnboksförfattaren Stian Hole. Både vuxna och barn älskar hans bilderböcker om sexårige Herman, som funderar mycket över livet. Vi har också undersökt... hur barnens ansvar ser ut i ett samhälle där individens roll blir allt viktigare. Bokcirkeln har till andra träffen läst ut Cora Sandels roman Alberte och Jakob. Vad säger författarna Leif GW Persson, Agneta Klingspor och Anna Hallberg om Albertes självmordsförsök?

På senare år har det blivit vanligare att skildra svåra val i böcker för mellanstadiebarn. Skall jag bo med mamma eller pappa när de skiljt sig? Eller som i Lise Indahls ”Den osynliga” fly till skogs med en illegal flyktig. Vi har undersökt hur barnens ansvar ser ut i ett samhälle där individens roll blir allt viktigare.

”Jag skriver om mig. Du läser om dig”. Ja, så säger den innovative och prisbelönte norske barnboksförfattaren Stian Hole.  Både vuxna och barn älskar hans bilderböcker om sexårige Herman, som funderar mycket över livet. Vi har träffat Stian Hole i Oslo.   Vi mediterar också över en svårtillgänglig favorit. Ulf Löfgrens ”Det underbara trädet”.

Bokcirkeln har till andra träffen läst ut Cora Sandels roman Alberte och Jakob. Vad säger författarna Leif GW Persson, Agneta Klingspor och Anna Hallberg om Albertes självmordsförsök?

”Hon älskar ju egentligen livet. Och just därför att hon älskar livet så hatar hon det liv hon tvingas leva”, säger Leif GW Persson.

Cirkelledare är Marie Lundström.

Programledare: Anna Tullberg och Louise Epstein

Programmet tillhör kategorin: Kultur/Nöje
Alla avsnitt från programmet Biblioteket
Biblioteket
Ons 29 aug 2012 kl 14:00(24 min)
Biblioteket
Tis 14 aug 2012 kl 14:00(24 min)
Biblioteket
Tis 07 aug 2012 kl 14:00(24 min)
Biblioteket
Tis 31 jul 2012 kl 14:00(24 min)
Biblioteket
Tis 24 jul 2012 kl 14:00(24 min)
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".