Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Aktualitetsmagasin med livsåskådningsperspektiv - hur religioner påverkar livet och politiken.
Ett avsnitt från Människor och tro
Vem ska betala notan?
Fre 03 apr 2009 kl 16:00
Med repris lördag 4 april 17.00

I en SIDA rapport görs nu en inventering av skador på svenskfinansierat bistånd som förstörts under kriget i Gaza. Totalt handlar det om 144 miljoner kronor och frågan är vem som ska betala återuppbyggnaden, ska svenska skattebetalare stå för notan eller ska man skicka räkningen till Israel? Svenska kyrkan fick bland annat en barnklinik  förstörd under kriget och anklagade Israels för brott mot folkrätten. Man letar nu efter en ny byggnad för att bygga upp en ny klinik. Hur ser Svenska kyrkan på sitt framtida arbete i Gaza och hur ser relationen till Israel ut?

Nu sätter Suzanne Osten upp pjäsen Tröstar jag dig nu på Unga Klara. Pjäsen handlar om fem personer som söker vägar att ge och få tröst. I kvartssamtalet berättar Suzanne Osten om tröst och bekräftelse i vår tid, om teatern som tröstare och sitt eget sökande efter bekräftelse och trygghet efter en svår barndom.

I Spanien når den katolska radiostationen COPE två miljoner lyssnare varje dag. Stationen profilerar sig genom sin ytterst aggressiva programledare som hårddrar och förolämpar folk som de inte gillar i sina program. Hittills har radiostationen och kyrkan surfat på agitatorernas popularitet, men nu verkar det som om de gått för långt.

Programmet tillhör kategorin: Livsåskådning
Alla avsnitt från programmet Människor och tro
Människor och tro
Fre 18 aug kl 15:04(45 min)
Människor och tro
Fre 11 aug kl 15:04(45 min)
Människor och tro
Fre 04 aug kl 15:04(44 min)
Människor och tro
Fre 28 jul kl 15:04(45 min)
Människor och tro
Fre 21 jul kl 15:04(45 min)
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".