Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Listan som är en av de mest betydelsefulla måttstockarna av svensk musik.
Ett avsnitt från Svensktoppen
Jill tillbaka i topp!
Sön 22 jan kl 19:30
Efter ett kort besök på andraplatsen är Jill Johnson efter en vecka tillbaka i topp med "Open your heart".

Miriam Bryant är åter tvåa med "Black Car" och Magnus Carlson avrundar topp 3 med "Eternal Love". 

Veckans lista bjuder inte på några större rörelser och vi får inte heller någon nykomling, detta trots starka namn som Benny Anderssons Orkester och Idol vinnaren Liam Cacatian Thomassen bland förra veckans utmanare.

Danny Saucedo faller till tiondeplatsen och är den som just nu lever farligast, vi får se om hans stundande showpremiär ger draghjälp åt "Snacket på stan".

Bland veckans nya utmanare märks till exempel Tove Lo och Dan Hylander med "True Disaster" respektive "Stort att vara liten". Dessutom har det blivit dags att testa den musikaliska återföreningen mellan Oskar Linnros och Daniel Adams-Ray kallad "Sitter på en dröm".

/Carolina


 

Veckans Utmanare:

 

Tove Lo - Tovestartade sin karriär i låtskrivarteamet kring Max Martin och snart blev detegna låtar. Genombrottet kom 2013 med låten "Habits". I höstassläppte hon sitt andra studioalbum och singel nummer två heter "TrueDisaster".

 

Dan Hylander -Dans karriär inleddes på 70-talet. Vi minns Raj Montana Band och hanssamarbeten med Py Bäckman. Hylander har bott i Bolivia de senaste åren menflyttade tillbaka till Sverige i höstas och släppte då även ny musik.

 

OskarLinnros/Daniel Adams-Ray - Oskar Linnros och Daniel Adams-Ray slog från börjanigen som duon "Snook". Sedan 2010 har de satsat på solokarriärer, menöverraskade sina fans förra året med en återförening både på scen ochmed singeln "Sitter på en dröm".

Programmet tillhör kategorin: Kultur/Nöje
Alla avsnitt från programmet Svensktoppen
Ett år med Eternal Love Sön 10 dec kl 19:30(60 min)

Den här veckan passerar ”Eternal Love” med Magnus Carlson ettårstrecket och låten flyttas över till Guldlistan. (OBS! Dagens program sänds klockan 19.30, men det går att lyssna på poddfilen redan nu.)

Martin Almgren, Mariette och Miss Li utgör trion som utmanar till veckans Svensktoppen. Nykomlingsvinjetten kommer också att ljuda när Micke Cederberg programleder som dessutom blickar bakåt 45 år.

Darin avancerar på listan Sön 26 nov kl 11:03(57 min)

Förra veckan gick Darin rakt in på tredjeplatsen efter en omtest som utmanare med ”Tvillingen”. Den här veckan klättrar han ytterligare en placering och är nu tvåa.

Darin högste nykomling Sön 19 nov kl 11:03(57 min)

På sitt andra försök som utmanare går nu ”Tvillingen” med Darin rakt in på tredjeplatsen. Darin som hade stora framgångar med ”Ta mig tillbaka” som 2016 blev den första guldettåringen

Uggla fyller ett år efter dramatisk slutstrid Sön 12 nov kl 11:04(6:22 min)

Det var oklart in i det sista om det skulle bli ett ettårs-jubileum för Magnus Uggla med ”Världen är din”.

Upptäck avsnitt från programmet Svensktoppen

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".