Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges bästa konserter inom klassisk musik, nutida musik, jazz, folk- och världsmusik.
Ett avsnitt från P2 Live
Skimrande trettondagskonsert i Berwaldhallen
Fre 06 jan kl 19:03
Här finns inget ljud
Här finns inget ljud. Det kan bero på att ljudet innehöll t.ex. upphovsrättsskyddad musik och endast låg kvar i 30 dagar.
Det blir gränslöst skimrande musikalitet i årets Trettondagskonsert, som leds av Rickard Söderberg och gästas av Kerstin Avemo, Tityo, Magnus Lindgren och Anton Ljungqvist.

I en generös konsert utan onödiga piedestaler firas konstens gränslöshet, frihet och kärleksfullhet. Trettondagen blir mer än tre konungars besök hos Jesusbarnet i Bibeln. Den blir en fortsättning på högtiden då vi som mest påminns om att ta vara på varandra i högt och lågt.

Martin Yates leder konserten. En brittisk dirigent som i sin karriär fokuserat mycket på balett och arbetat med Storbritanniens mest framstående orkestrar liksom med många Skandinaviska sådana.

Kvällens värd är tenoren Rickard Söderberg, en operasångare som ofta syns i tv och har hörts på världens operascener i över ett decennium. 

Kerstin Avemos uttrycksfulla och prisbelönta höga sopranröst hörs sen länge världen över. Denna säsong gör hon bland annat Nattens Drottning i Trollflöjten på Kungliga Operan och Violetta i La Traviata på Göteborgsoperan.

Titiyo har sedan genombrottet 1989 varit en viktig svensk artist vars låtar legat högt på topplistor. 2013 medverkande hon i tv-programmet Så mycket bättre och har sedan dess sjungit även på svenska.

Grammisbelönade Magnus Lindgren är en av våra främsta jazzmusiker och kompositörer med flöjt, saxofon och klarinett som instrument. Han har bland annat skrivit musik till nobelfester såsom till Berlinfilharmonikerna.

Basen Anton Ljungqvist sjunger både som konsert- och operasolist i allt vidare cirklar från Stockholm. Förra säsongen sjöng han i Daniel Fjellströms Tusen och en Natt och under våren i Ambroise Thomas Hamlet vid Göteborgsoperan.

Och så hör vi förstås Radiokören och Sveriges Radios Symfoniorkester i denna direktsändning från Berwaldhallen i Stockholm.
Solister Radiokören: Marie Alexis, Ulla Sjöblom, Magnus Wennerberg och Mattias Brorson.

Låtlista:

 • G BACEWICZ - Uvertyr
 • F POULENC - La menace sous le ciel rouge ur Figure Humaine
 • M LEGRAND - I will wait for you ur Paraplyerna i Cherbourg, arr Magnus Lindgren
 • A THOMAS - Pale et blonde ur Hamlet
 • D LINDVALL & J JOHANSSON - Hålla dig vaken, arr Erik Arvinder
 • C STROUSE - Once upon a time, arr Ingvar Karkoff
 • M LINDGREN - Stockholm Underground
 • J OFFENBACH - Ur askan res dig nu Epilog ur Hoffmanns äventyr
  - PAUS -
 • G BIZET - Toréador en garde, Escamillos aria ur Carmen
 • K LEYMAN - A shorter ride ur Roller Coaster: Super 8
 • MEDLEY - Il perfetto duetto (Den perfekta duetten), arr Nils-Petter Ankarblom
 • M LINDGREN - Helsinki
 • T ADÈS- Fancy being rich ur Powder her face
 • A TARRODI - Natt
 • M FRYKBERG - Man in the moon, arr Erik Arvinder
 • D BAERWALD - Come what may ur filmen Moulin Rouge, arr Karl-Johan Ankarblom

Programledare: Sofie Almroth

Musik som spelats i avsnittet

 • 21.09
  Carin Gille Rybrant - Björkander Tre pianostycken op.1
  Kompositör: Nils Björkander
Programmet tillhör kategorin: Musik
Alla avsnitt från programmet P2 Live

I år är det den österrikiska tonsättaren Heinz Karl Gruber, eller HK Gruber, som står i centrum för Tonsättarfestivalen på Stockholms konserthus. Direktsändning från invigningen.

Ett program återigen ägnat åt orgel och gitarr. Amerikanska orgelviruosen Nathan Laube spelar Bach, Mendelssohn och Liszt. Därefter blir det både tjeckiska och norska/kinesiska gitarrister.

KONSERT: Roy Hargrove Quintet Tis 14 nov kl 20:30(90 min)

Lyssna på den utsålde konserten med den amerikanska trumpetaren Roy Hargrove och hans kvintett när de var på besök på Stockholm Jazz Festival tidigare i höstas.

Konsert: Martha Tilston + Folks of Bengal Tis 14 nov kl 19:03(87 min)

Lyssna på brittiska ballader med inspiration från sextiotalets folkmusik och sedan folkmusik från Bengalen i två konserter från sommarens Urkultfestival.

Ljus och mörker, hopp och förtvivlan. Dessa motpoler blev utgångspunkten för ett nytt stort verk av Catharina Palmér. Hör uruppförandet från Sofia kyrka. Sedan hör du Beethovens sjunde symfoni.

Upptäck avsnitt från programmet P2 Live

Upptäck avsnitt från liknande program

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".