Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Reportage, recensioner och fördjupning från Kulturredaktionen P1.
Ett avsnitt från P1 Kultur
P1 Kultur: Om minnet av tsunamikatastrofen och Örnsköldsviks "legohus"
Tor 12 jan kl 13:00
Här finns inget ljud
Här finns inget ljud. Det kan bero på att ljudet innehöll t.ex. upphovsrättsskyddad musik och endast låg kvar i 30 dagar.
Idag om förslagen för minnesvården över tsunamikatastrofen; Ångermanlands fulaste hus eller Ö-viks landmärke; Modernas digitalisering och konspirationsteorier på vita duken

Idag presenteras fem förslag till utformning av minnesvården över tsunamikatastrofen. P1 Kulturs Måns Hirschfeldt har sett bidragen.

Just nu pågår ett långsamt och långsiktigt arbete att digitalisera Moderna museets samlingar - så småningom ska alla verk vara tillgängliga för publiken via nätet. P1 Kulturs Fredrik Björkman har varit där.

"Ångermanlands fulaste hus" eller ett landmärke som gestaltar entreprenörsandan i staden? I den fjärde delen i reportageserien om signaturbyggnader besöker vi den höga, spretande och färgglada byggnaden Ting1 som delat Örnsköldsvik.

Dessutom: Ett Veckans ord som andas årligt mörker och hopplöshet - "oxvecka" och en essä från OBS om konspirationsteorier på film.

Programledare: Lisa Wall
Producent: Eskil Krogh Larsson

Programmet tillhör kategorin: Kultur/Nöje
Alla avsnitt från programmet P1 Kultur

Uppsättningen av My Fair Lady på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm delar kritikerna. Vi samlar några av dem för ett samtal om fel och förtjänster. Dessutom om skräckförfattaren Shirley Jackson.

Kazuo Ishiguros Nobelföreläsning Sön 10 dec kl 19:40(20 min)

Björn Kjellman läser utdrag ur Kazuo Ishiguros Nobelföreläsning från Börshuset i Stockholm. Översättningen är gjord av Rose-Marie Nielsen.

Hur har den senaste tidens uppmärksamhet kring Nobelpriset och Svenska Akademien påverkar Nobelfesten? Vad pratar gästerna om? Det funderar kulturredaktionens Hanna Jedvik på i veckans kulturkrönika.

Dessutom film om ortodoxt judiskt liv i New York.

Nästan två år efter sin bortgång är Olle Ljungström åter aktuell med ny skiva. Och vi besöker Nobels gård Björkborn som spelat en viktig roll i Nobelpristets historia. Dessutom: essä om att skriva.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".