Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Aktualitetsmagasin med livsåskådningsperspektiv - hur religioner påverkar livet och politiken.
Ett avsnitt från Människor och tro
Vad händer efter döden?
Tor 12 jan kl 14:03
Vad tror du händer när vi lämnar det här jordelivet? Finns det en tillvaro på den andra sidan eller inte? Tror du på paradiset eller helvetet? Ring in till vår telefonsluss 08-241500 den 12/1 kl 14!

I veckans sändning öppnar vi vår telefonsluss och frågar er lyssnare: Vad händer efter döden?

Ring in till oss och delta i samtalet med vår panel:

Delta i samtalet med vår panel: Marit Karlsson, läkare i palliativ medicin Linköping som dagligen möter döende patienter och deras anhöriga och författaren och religionspsykologen Antoon Geels som bland annat kan svara på frågor om hur man ser på döden i olika religiösa traditioner.

Telefonslussen nås på 08-24 15 00 och öppnar torsdag 12/1 kl 1330.

Programmet tillhör kategorin: Livsåskådning
Alla avsnitt från programmet Människor och tro
Kvinnorna som kommer hem från IS Tor 07 dec kl 14:03(45 min)

Är de offer eller förövare, och hur ska Europa bemöta dem? Det handlar om kvinnor som varit med i islamiska staten i Syrien och Irak och nu återvänder till sina hemländer.

En kraftfull karl som strider för Kristus. En mjuk man som ägnar sig åt relationer. Se där två konkurrerande kristna mansideal. Människor och tro diskuterar kristen manlighet.

Bryr sig Gud om vem jag har sex med? Är Gud emot tillfälliga relationer - i så fall varför? I temaprogrammet om sex och religion delar lyssnarna med sig av sina tankar och erfarenheter.

Slöjförbud är ett allt vanligare inslag i svensk debatt. Människor och tro besöker Trollhättan, där Liberalerna vill stoppa alla religiösa symboler på barn och vuxna i kommunens verksamhet.

Präster och arbetare hamnade på olika sidor i det finska inbördeskriget för hundra år sen. Mellan kyrkan och folket uppstod en förtroendekris som bearbetats ända in i vår tid.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".