Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Möt personen bakom offentlighetens mask i journalistikens allra mest grundläggande form – intervjun...
Ett avsnitt från Söndagsintervjun
Björn Ranelid – om revansch, rättvisepatos och ranelidska
Sön 15 jan kl 08:05
I nypremiären av Söndagsintervjun i P1 möter du författaren Björn Ranelid i den största och märkvärdigaste intervju som någonsin har sänts i etern. Han kommer att berätta något han aldrig sagt förut.

"Jag har talat inför fler människor i levande möten än någon annan svensk författare genom tiderna."
"Jag har gjort mer för svensk folkbildning än hela Svenska Akademien."
"Någon viktigare bok har inte getts ut i Sverige på 40 år."

Björn Ranelid är författaren som inte skräder orden och som gärna påtalar sitt unikum och sina framgångar så fort han får chansen i intervjuer. Han tackar inte nej till Melodifestivalen, Let's dance eller reklamuppdrag för smör och möbelföretag.

För detta har han fått betala ett högt pris i offentligheten. 1994 fick han Augustpriset, men är nu utsparkad från finrummen.

I nypremiären av Söndagsintervjun får du veta varför Björn Ranelid är som han är. Och han berättar något han aldrig sagt förut. 

 

Kontakt

Mail: sondagsintervjun@sverigesradio.se
Facebook: Söndagsintervjun i P1
Twitter: @sondagsintervju
Instagram: @sondagsintervjun_p1

Programmet tillhör kategorin: Samhälle
Alla avsnitt från programmet Söndagsintervjun

Hon startade lavinen av #MeToo i Sverige när hon offentliggjorde en medieprofil för våldtäkt. I säsongsavslutningen berättar Cissi Wallin om händelsen, och om att ha svårt att passa in i normerna.

Han tar jobbet som "demokratins väktare"på största allvar, men försöker bli bättre på att le. Under flyktingkrisen 2015 ledde han Migrationsverket, men blev kallad aktivist. Vad driver Anders...

I veckan petade Vänsterpartiet henne från riksdagslistan och debatten tog fart direkt. Det är enklare att vara beväpnad peshmerga mot hedersvåldet i Iran, än att strida med orden i Sverige, säger...

Nyligen fick Stefan Ingves förnyat förtroende som chef för Riksbanken. Han beskrivs som kunnig och lojal, men knappast som en muntergök, däremot som en person "som inte gnistrar". Varför är det så?

I Sverige är hon artisten Sofia Jannok, men i Sápmi är hon Máret. Hemma, på ena sidan Pite älv, tar hon av sig rustningen och slipper stå upp för ett helt folk – samtidigt är det den kampen hon tar.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".