Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Veckomagasin om film, tv, dvd och internet. Detta är programmet för dig som vill nå längre och veta mer...
Ett avsnitt från Kino
Sex, lögner och videoband - när relationsindustrin tar över Hollywood.
Fre 20 mar 2009 kl 19:00
Sex, lögner och videoband - när singelindustrin tar över Hollywood. Med bioaktuella "Dumpa honom!" har Hollywood tagit det slutliga steget in i den lönsamma singelindustrin. Stora stjärnor som Jennifer... Aniston och Scarlett Johanson spelar huvudrollerna i filmen som bygger på en dejtinghandbok, vars idé i sin tur hämtats från ett avsnitt av tv-serien "Sex and the City". Allt fler vänder sig till den attraktiva singelmålgruppen, som blir fostrade in i en sorts dejtingkultur av filmer, tv-serier och dokusåpor. I Kanal 5 letar till exempel Linda Rosing efter den rätte, och i Tv4:s Kvällsöppet debatterar man om det överhuvudtaget går att leva lycklig som ensamstående. I veckans Kino diskuterar vi hur livet som singel påverkas av den allt mera aggressiva relationsindustrin, men blickar också tillbaka i filmhistorien och tar reda på hur mycket som är sig likt sedan Tutta Rolf spelade giftaslysten singeltjej i "En stilla flirt" 1934. Dessutom ett reportage om bioaktuella "I skuggan av värmen

Med bioaktuella ”Dumpa honom!” har Hollywood tagit det slutliga steget in i den lönsamma relationsindustrin. Stora stjärnor som Jennifer Aniston och Scarlett Johanson spelar huvudrollerna i filmen som bygger på en dejtinghandbok, vars idé i sin tur hämtats från ett avsnitt av tv-serien ”Sex and the City”.

Allt fler vänder sig till den attraktiva singelmålgruppen, som blir fostrade in i en sorts dejtingkultur av filmer, tv-serier och dokusåpor. I Kanal 5 letar till exempel Linda Rosing efter den rätte, och i Tv4:s Kvällsöppet debatterar man om det överhuvudtaget går att leva lycklig som ensamstående.

I veckans Kino diskuterar vi hur livet som singel påverkas av den allt mera aggressiva relationsindustrin, men blickar också tillbaka i filmhistorien och tar reda på hur mycket som är sig likt sedan Tutta Rolf spelade giftaslysten singeltjej i ”En stilla flirt” 1934.

Dessutom ett reportage om bioaktuella ”I skuggan av värmen”. En kärlekshistoria inramad av narkotika, lögner och svek. Möt regissören Beata Gårdeler och Lotta Thell som skrivit boken som ligger till grund för filmen.

Programledare: Roger Wilson

Programmet tillhör kategorin: Kultur/Nöje
Alla avsnitt från programmet Kino
Kino
Fre 11 dec 2015 kl 19:03(52 min)
Kino
Fre 04 dec 2015 kl 14:03(43 min)
Kino
Fre 27 nov 2015 kl 14:03(45 min)
Kino
Fre 20 nov 2015 kl 14:03(45 min)
Kino
Fre 13 nov 2015 kl 14:03(45 min)
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".