Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Lyssnarnas egna berättelser.
Ett avsnitt från Svenska berättelser
Osynlig
Ons 14 dec 2016 kl 11:04
Ingen såg henne. Det kändes som att vara osynlig. Anna-Maria Nygren berättar om mobbningen i tonåren som steg för steg ledde vidare in i anorexin. Och om den långa resan ut i livet.

"Jag minns när jag var långsam i matsalen. De andra hann ut före mig. När jag kom ut var de spårlöst försvunna. Hela matrasten sprang jag och letade. Tårarna var på väg. Men jag hittade dem aldrig. "

Anna-Maria Nygren är 19 år när hon berättar. I de tidiga tonåren känner hon sig utstött, känslor som leder vidare in i anorexin.

"När lektionen började hörde jag hur de skrattade och viskade. De hade hemligheter som jag inte kände till, de hade varit med om saker som jag inte hade varit med om. De var en enhet och jag var utanför."

I programmet berättar hon om känslorna hon hade då och om vägen ut ur sjukdomen och ensamheten

”Det finns många som varje dag går till skolan eller vad de nu går till, utan att säga eller få höra ett ord från någon. Jag vill ge er lite hopp. Det kan bli bättre.”

Programmet i serien "Svenska berättelser" sändes första gången den 7 januari 2013 och är producerat av Ola Hemström. Vill du nå Anna kan du maila till ola.hemstrom@sverigesradio.se

Programmet tillhör kategorin: Dokumentär
Alla avsnitt från programmet Svenska berättelser
Svenska berättelser
Ons 20 sep kl 11:04(28 min)
Svenska berättelser
Ons 13 sep kl 11:04(29 min)
Svenska berättelser
Ons 22 mar kl 11:04(29 min)
Svenska berättelser
Ons 15 mar kl 11:04(29 min)
Svenska berättelser
Ons 08 mar kl 11:04(29 min)
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".