Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Det brinner i en industribyggnad med kraftig rökutveckling som följd och spridningsrisk till närliggande fastigheter. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på din lokala P4 kanal.
(Publicerat idag kl 12.35)
Nyheter på ett lite lugnare sätt och med enkla ord. Vardagar 18.55-19:00 i P4 + 20:55-21:00 i P1.
Ett avsnitt från Klartext
Torsdag 19 mars
Tor 19 mar 2009 kl 18:00
En man från Gällivare blev dömd för mord.Han har erkänt att han dödat en kvinnasom hette Carolin Stenvall.Men mannen säger att det varen olyckshändelse.Nu har en domstol bestämtatt han är skyldig till... mord.Som straff ska mannen sitta i fängelsepå livstid. Josef Fritzl blev också dömd för mord.Det har en domstol i Österrike bestämt.Fritzl har hållit sin dotter fångeni en källare i över 20 år.Han tvingade dottern att ha sexmed honom.Hon födde flera barn i källaren.Ett av barnen dog,för att Josef Fritzl vägradeatt låta barnet få vård av läkare.Han ska nu sitta i fängelse på livstid. Kommunerna i Sverige kanske kan fåextra pengar av regeringen nästa år.Många kommuner har fått sämre ekonomi.Därför har många kommunpolitikerhoppats på att få extra pengar från staten.Men kommunerna får troligenvänta på pengarna till nästa år. Regeringen vill göra om försvaret.De vill att alla Sveriges soldatersnabbt ska kunna försvara landet,om det blir nödvändigt.I framtiden ska 50 000 soldatervara beredda att strida,inom en vecka. Barns hälsa påverkas av om föräldrarnahar lite eller mycket pengar.De fattiga barnen är ofta tjockareän vad de rika barnen är.Det berättar flera experter.
Programmet tillhör kategorin: Nyheter
Alla avsnitt från programmet Klartext
Klartext
Fre 18 aug kl 18:55(5:00 min)
Klartext
Tor 17 aug kl 18:55(5:00 min)
Klartext
Ons 16 aug kl 18:55(5:00 min)
Klartext
Tis 15 aug kl 18:55(5:00 min)
Klartext
Mån 14 aug kl 18:55(5:00 min)
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".