Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Anneli Dufva intervjuar teaterprofiler i Sverige.
Ett avsnitt från Teaterprogrammet
Möt Richard Sseruwagi - skådespelare och musiker
Fre 13 jan kl 19:03
Richard Sseruwagi är skådespelare och musiker och har spelat på teatrar över hela Sverige men också gjort både tv- och filmroller. Han intervjuas av Anneli Dufva.

Richard Sseruwagi är skådespelare och sångare, född 1954 i Uganda – i byn Matanga (i Masaka-distriktet). Han studerade vid Abafumi Theatre Academy i Kampala i Uganda; en akademi som också var ett teaterkompani. Han, och de andra medlemmarna i teaterkompaniet, fick fly undan diktatorn Idi Amin och Richard Sseruwagi hamnade i Sverige 1978.

Här i Sverige har han varit engagerad vid Dramaten, Göta Lejon, Orionteatern, Uppsala Stadsteater, Stockholms stadsteater, men han har också arbetat på Market Theatre i Sydafrika, samt i Kanada och i Norge.

Richard Sseruwai har gjort många filmer och han har varit med i tv-serier som Tre Kronor och Äkta människor. Han har också gjort mycket musik, under alla år. Och man har kunnat höra honom i radio – i Sveriges Radio Dramas produktioner.

Och nu senast sågs han i filmen Medan vi lever, med manus och regi av Dani Kouyaté.

Varje gäst i Teaterprogrammet får välja ett stycke ur Sveriges Radio Dramas arkiv. Richard Sseruwagi valde en bit ur Natten börjar nu av Åsa Lindholm.

Programmet tillhör kategorin: Drama
Alla avsnitt från programmet Teaterprogrammet
Möt skådespelaren Alexander Salzberger! Fre 24 nov kl 19:03(27 min)

Alexander Salzberger är skådespelare, just nu på Dramaten, men han är också komiker och författare och aktuell med den självbiografiska boken Kicktorsken. Programledare: Anneli Dufva.

Rikard Wolff är skådespelare och sångare – välkänd och folkkär – efter en lång och gedigen karriär på scen och på film. Inte minst genom rollen som Zac i Änglagård-filmerna.

Mellika Melouani Melani är skådespelare, regissör och konstnärlig ledare för Folkoperan i Stockholm. Hon intervjuas av Anneli Dufva.

Möt dramatikern Dennis Magnusson! Fre 03 nov kl 19:03(27 min)

Pjäsen ”Dylan-sällskapet” och tv-serierna ”Jordskott” och ”30 grader i februari” är exempel på dramatikern och manusförfattaren Dennis Magnussons arbete. I dag är Magnusson gäst hon Anneli Dufva!

Birgitta Ulfsson intervjuades av Anneli Dufva i april 2016. Ulfsson spelade då i Fosterlandet på Stadsteatern i Stockholm. Birgitta Ulfsson var 89 år när hon gick bort den 8 oktober.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".