Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Från 2009. Ett reportage i fyra delar om politik mellan två maktcentrum.
Ett avsnitt från Stockholm-Bryssel
Miljöpaketet och stålindustrins kamp
Sön 15 mar 2009 kl 13:00
I söndagens program hör du hur stålindustrins lobbyister ber EU-kommissionens miljötjänstemän om skonsammare regler när krisen slår till. Stålindustrin släpper ut mest koldioxid i Sverige och de hoppas... på gratis utsläppsrätter från EU. Till sommaren ska EU-kommissionen avgöra om stålverken blir nästa undantag från EU:s klimatpaket.

Vi pratar också med miljöaktivisten som stänger in EU:s finansministrar i rådsbyggnaden i Bryssel för att tvinga dem att hitta miljarderna som ska rädda klimatet. Frågan om hur ett nytt globalt klimatavtal ska finansieras blir allt svårare för unionens politiker att komma överens om i takt med att ekonomierna försämras.

Och så ska vi till Strasbourg där vi träffar EU-parlamentariker som ler, smickrar och sticker knivar i varandras ryggar när parlamentets egen klimatresolutionen röstas igenom. Eftersom beslutet de fattar är tandlöst anstränger sig inte industrin för att påverka utgången - den här gången.

Programserien ”Stockholm-Bryssel” skildrar ett av vår tids mest brännande politiska dramer - kampen mellan miljö och industri, under klimathot och ekonomisk kris.

Programmet tillhör kategorin: Samhälle
Alla avsnitt från programmet Stockholm-Bryssel
Stockholm-Bryssel
Mån 23 mar 2009 kl 10:00(30 min)
Stockholm-Bryssel
Sön 15 mar 2009 kl 13:00(29 min)
Stockholm-Bryssel
Ons 11 mar 2009 kl 16:00(29 min)
Stockholm-Bryssel
Ons 11 mar 2009 kl 16:00(29 min)
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".