Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Psykoterapeuten Allan Linnér möter lyssnare i ett terapeutiskt samtal.
Ett avsnitt från Radiopsykologen
Vem är jag utan musiken?
Tor 26 jan kl 11:04
I musiken har Henrik känt flow och fått bekräftelse. Men under sprittet och glädjen har en oro börjat växa. Och en önskan att bli mer människa än musiker. Men vem är han utan trumset och gitarr?

Henrik är 28 och i många år har musiken varit hans stora passion. Men den senaste tiden har kroppen sagt ifrån allt mer. Trummorna har gett honom tinnitus och gitarren värk i händerna.

- Min största lycka har blivit min livskris, säger Henrik. Det känns som om priset för att satsa på musiken håller på att bli för högt.

Nu har Henrik återigen bytt instrument för att se om han kan hitta tillbaka till lusten igen. Men känslan av att han valt rätt vill inte riktigt infinna sig. Han skulle vilja vara mer kaxig också i livet utanför musiken och få tyst på den inre kritiker som sitter på axeln och ifrågasätter det mesta.

Henrik ringer till Radiopsykologen för att få hjälp att sänka garden och sluta huka sig.

Musik som spelats i avsnittet

  • 11.05
    Ensemble - Occasional Tombstones
    Ensemble
    Erin Brockovich - Original Motion Picture Soundtrack
    Etikett: Sony Classical
Programmet tillhör kategorin: Livsåskådning
Alla avsnitt från programmet Radiopsykologen
Ett ögonblick i sänder Tor 14 dec kl 11:04(28 min)

Maria är 72 år och rädd för framtiden. Hon är nöjd med sitt liv men tanken på hur det ska bli framöver skrämmer henne. Hur lever man på väldigt lite pengar? Och hur är det att bli beroende av andra?

Christina har haft tre hundar som hon älskat och vårdat. Men nu är de döda och allt som finns är sorgen. Och den är stark. - Jag trodde den skulle gå över men den släpper inte greppet, berättar hon.

Bara vara jag Tor 30 nov kl 11:04(29 min)

När ångesten är som starkast vill jag bara försvinna, säger Andrea. Jag mår så illa att jag inte vart jag ska ta vägen. Jag vill bara bort.

När allting är svart Tor 23 nov kl 11:04(28 min)

Det är så ensamt, säger Johan. Det är ingen mening med nånting. Så har det känts i ett par månader nu. Johan är 33 år och hans liv har liksom stannat av. Och ingen runt honom vet hur dåligt han mår.

På farligt vatten Tor 16 nov kl 11:04(28 min)

Lisa, 57, har aldrig haft en trygg och nära relation. Hon vet inte hur man gör. Hon har backat från kontakten med de vuxna barnen. Om det här berättade hon i Radiopsykologen i februari. Vad hände sen?

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".