Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Veckomagasin om film, tv, dvd och internet. Detta är programmet för dig som vill nå längre och veta mer...
Ett avsnitt från Kino
Salander säljer bättre än Saab
Fre 27 feb 2009 kl 19:00
Är den svenska deckarindustrin hoppet för Sveriges vacklande bytesbalans? Premiäraktuella "Män som hatar kvinnor" är i alla fall redan en internationell kassako för den svenska filmindustrin. Kino har... kollat in bolaget Yellow Bird, som med sina Wallander- och Irene Huss-filmer förfinat löpande bands-konceptet av svenska deckare. Kino berättar historien om hur svenska mord blev en internationell framgångssaga. Kino har också besökt en filmfestival om åldrande. "Om tiden när vår erfarenhet och visdom slutligen är lika stor som passionen för livet", som arrangörerna uttrycker sig. På anrika Castro Theatre i San Francisco visades rynkor, rullatorer och livsglädje på vita duken. Är pensionärerna en förtryckt minoritet på vita duken? Dessutom i Kino: Närläsning av kungahusets egna YouTube kanal och hur Weezers sångare Rivers Cuomo använder nätet för att skriva låtar tillsammans med sina fans. Programledare: Roger Wilson


 Är den svenska deckarindustrin hoppet för Sveriges vacklande bytesbalans? Premiäraktuella “Män som hatar kvinnor” är i alla fall redan en internationell kassako för den svenska filmindustrin. Kino har kollat in bolaget Yellow Bird, som med sina Wallander- och Irene Huss-filmer förfinat löpande bands-konceptet av svenska deckare. Kino berättar historien om hur svenska mord blev en internationell framgångssaga.

Kino har också besökt en filmfestival om åldrande. “Om tiden när vår erfarenhet och visdom slutligen är lika stor som passionen för livet”, som arrangörerna uttrycker sig. På anrika Castro Theatre i San Francisco visades rynkor, rullatorer och livsglädje på vita duken. Är pensionärerna en förtryckt minoritet på vita duken? 

Dessutom i Kino: den roligaste australiska serien någonsin, näranalys av kungahusets egna YouTube kanal och hur Weezers sångare Rivers Cuomo använder nätet för att skriva låtar tillsammans med sina fans.

Programledare: Roger Wilson

Programmet tillhör kategorin: Kultur/Nöje
Alla avsnitt från programmet Kino
Kino
Fre 11 dec 2015 kl 19:03(52 min)
Kino
Fre 04 dec 2015 kl 14:03(43 min)
Kino
Fre 27 nov 2015 kl 14:03(45 min)
Kino
Fre 20 nov 2015 kl 14:03(45 min)
Kino
Fre 13 nov 2015 kl 14:03(45 min)
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".