Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
En gränslös musikmix för dig som gillar det oväntade.
Ett avsnitt från Kalejdoskop
Dåtid, nutid, framtid och lite tystnad
Sön 22 jan kl 22:00
Här finns inget ljud
Här finns inget ljud. Det kan bero på att ljudet innehöll t.ex. upphovsrättsskyddad musik och endast låg kvar i 30 dagar.
Barndomsminnen, andras och egna, blandade med tidlösa musikaliska utfall är vad Peter Danemo delar med sig av i sitt Kalejdoskop.

”Unremembered” heter en CD av Sarah Kirkland Snider. Poeten och illustratören Nathaniel Bellows barndomsminnen var utgångspunkten. Unremembered betyder något som är bortglömt.

Det fick mig att tänka på tid och förhållandet mellan dåtid, nutid och framtid. Detta program kommer att presentera musik som på olika sätt använder sig av tiden som en medspelare”, säger Peter Danemo.

Det blir musik som nästan står still av Felicia Atkinson. John Hollenbeck blickar bakåt och skapar något nytt av gammalt. Barn är närvarande lite här och där. Jaco Pastorius låter sina egna barn få vara med. Både Stina Nordenstam och Weather Report har bjudit in en barnkör att sjunga.

Joey Baron och Robyn Schulkowsky försöker reda ut hur dinosaurierna dansade, dvs om de nu hade gjort det. Ni får höra historien om en kollision och vad Peter egentligen tyckte (och tycker) om Queen.

Programmet tillhör kategorin: Musik
Alla avsnitt från programmet Kalejdoskop

Högaktuella Birgit Bidder spelar några av sina största repeatlåtar - men också rykande färsk musik, så färsk att den aldrig någonsin tidigare spelats i radio.

Per Feltzins Kalejdoskop blir bitvis dansant, bitvis kontemplativt och mitt i finns en mix som bara snurrar runt som en väderkvarn.

Surf med rocklegender och ensträngad fiol Sön 12 nov kl 22:00(120 min)

Uppe på surfingbrädan balanserar Anna Vilén tillsammans med legender som Prince, Anisette Koppel och - självklart - The Beach Boys.

Hyllning till Holger Lör 11 nov kl 22:00(120 min)

Håkan Persson hyllar Holger Czukay (1938-2017) som studerade för Karlheinz Stockhausen tidigt 60-tal, var medlem i tyska gruppen Can (1968-1977) och därefter innovativ soloartist.

Dj-minnen och Malmömusik Sön 05 nov kl 22:00(120 min)

Ett Kalejdoskop som nostalgitrippar i Johanna Olofssons tidiga dj-set men som också bjuder på Malmötoner och högaktuell filmmusik.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".