Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nyheter på ett lite lugnare sätt och med enkla ord. Vardagar 18.55-19:00 i P4 + 20:55-21:00 i P1.
Ett avsnitt från Klartext
Måndag 23 februari
Mån 23 feb 2009 kl 19:00
Det ska bli en rättegång mot en mansom är misstänkt för mord på en kvinna.Kvinnan var 29 år och kom frånPiteå i norra Sverige.Hon försvann i september förra året,och hittades sedan död.Den misstänkte mannen... sägeratt det var en olyckshändelseatt kvinnan dog.Det finns stora problem med vården förde psykiskt sjuka som måste låsas in.Det visar en rapport som är gjordav myndigheten Socialstyrelsen.De har undersökt den psykiatriska tvångs-vården.Många patienter får bara mediciner,i stället för att även få annan vård.En del är oroliga för att Saab-bilarska bli mindre värda.Det beror på att det går dåligtför bil-företaget nu.En journalist som kan mycket om bilarheter Håkan Matsson.Han ger tips till dem som funderar påatt själva köpa en bil från Saab.På måndagen bad den svenska regeringenom att få hjälp med pengar från EU.Sverige har chansen att få några hundra miljoner kronor.Pengarna kan användas för att ge nya jobbtill de anställda på Saabsom riskerar att förlora sina jobb.Per Nuder slutar att jobba i riksdagen.Han är en viktig socialdemokratisk politiker.Per Nuder tänker inte heller vara medi valen nästa år.
Programmet tillhör kategorin: Nyheter
Alla avsnitt från programmet Klartext

Onsdagens Klartext handlar bland annat om att en gymnasieelev har huggits ihjäl med en kniv på en skola i Stockholm.

En åklagare vill att två män ska låsas in i häkte. De är misstänkta för att ha försökt tända eld på synagogan i Göteborg i helgen. Människor fanns därinne och männen är misstänkta för grov mordbrand.

Kriminell man var personlig assistent Mån 11 dec kl 18:55(5:00 min)

Trots att assistenten begick nya brott lät Skövde kommun honom jobba kvar. Två attacker mot judar i Sverige. Funktionsnedsatta i Lysekil gör fågelholkar för att stödja Musikhjälpen.

Extra möte om Lars Ohlys framtid Fre 08 dec kl 18:55(5:00 min)

Funktionsrätt Sverige ska på mötet diskutera om de vill ha kvar Lars Ohly som ordförande. Idag kräver FUB:s ordförande Thomas Jansson att sexhandel med funktionsnedsatta stoppas.

Torsdagens Klartext handlar om att män tvingar utsatta kvinnor att sälja sex.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".