Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
En personlig talkshow om aktualiteter och nyheter. Med Thomas Nordegren och Louise Epstein.
Ett avsnitt från Nordegren & Epstein i P1
Aung San Suu Kyis gloria på sned, lyssnarfrågor om organdonation och mellofeber
Tor 02 feb kl 15:04
Situationen i Burma väcker oro runt om i världen. Många lyssnarfrågor om att donera sina organ och så pratar vi om Melodifestivalen som drar igång på lördag.

Aung San Suu Kyis gloria på sned

Det finns väl ingen kvinna sedan jungfru Maria som varit så hyllad och beundrad som Aung San Suu Kyi. Men när nu mottagaren av Nobels fredspris blivit Burmas ledare kommer oroande nyheter om hur hon hanterar våldet mot den förföljda gruppen rohingyas. Vad är det som händer i Burma och vad har hänt med den beundrade frihetshjältinnan frågar vi oss? Sveriges Radios Asienkorrespondent Margita Boström medverkar.

Lyssnarfrågor om organdonation

Tiotusentals lyssnare har sett vår film om hur man donerar sina organ. Detta har i sin tur lett till lyssnarfrågor. Vi har bjudit in Carin Franzén och Wenche Stribolt som jobbar med donationsfrågor på Socialstyrelsendonationsregistret för att reda ut vad som gäller och besvara de vanligaste frågorna och bemöta de vanligaste farhågorna.


Finns det någon åldersgräns för donation och kan jag vara helt säker på att jag är död? Carin Franzén och Wenche Stribolt som jobbar med donationsfrågor på Socialstyrelsen svarade på de vanligaste frågorna om donation.

Här kan du se och höra livesändningen i efterhand


Mellofeber

På lördag är det dags för Melodifestivalen igen. Det har ju växt till ett jättearrangemang i Sverige. I de flesta andra länder har musiktävlingen en betydligt mer blygsam roll. I Finland skojar man med uttagningarna och har låtit en flock kor lyssna på bidragen och sedan mätt deras mjölkproduktion. Vi pratar med Sveriges Radios kommentator Carolina Norén som är på plats i Göteborg och Inkeri Alatalo, journalist på finska YLE.

Programledare: Thomas Nordegren
Bisittare: Louise Epstein
Producent Helena Huhta

Musik som spelats i avsnittet

  • 15.35
    Emma - Circle Of Light
    Album: Circle Of Light
    Bolag: WM Finland
Programmet tillhör kategorin: Samhälle
Alla avsnitt från programmet Nordegren & Epstein i P1

Var gör man av sina olagliga vapen? Håller pressetiken på att upplösas? Och geoduck-show i studion.

I Metoo-rörelsens spår har pågår ett enormt uppror bland kvinnor i flera branscher. Men vad ska jag göra om jag får reda på att en kollega beter sig tveksamt? Räcker ett rykte eller måste jag ha sett...

Att bestiga ett berg Tis 21 nov kl 15:04(40 min)

Idag pratar vi med Fredrik Westerlund som besteg fjälltopparna kring Arjeplog för en god sak.

Hur få tillbaka sexlusten efter #metoo Mån 20 nov kl 15:04(40 min)

Louise är nedstämd och bedrövad efter alla vittnesmål om svinerierna i snart sagt alla delar av samhället.

Är det dags att börja skjuta av skarvar och sälar i stor skala för att rädda det svenska Östersjöfisket? Har vi gullat för mycket med det glupska djuret?

Upptäck avsnitt från programmet Nordegren & Epstein i P1

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".